Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος επιχειρηματιών

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος επιχειρηματιών

Oργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς και απάτες σε βάρος επιχειρηματιών εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ένας απόστρατος αστυνομικός και δύο ιδιώτες. Επιπλέον, αναζητούνται δύο Ιταλοί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και άλλοι δύο Ιταλοί και ένας Έλληνας, αγνώστων στοιχείων.

Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς και απάτες σε βάρος επιχειρηματιών εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ένας απόστρατος αστυνομικός και δύο ιδιώτες.

Επιπλέον, αναζητούνται δύο Ιταλοί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και άλλοι δύο Ιταλοί και ένας Έλληνας, αγνώστων στοιχείων.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και απάτη.

Εκτιμάται ότι οι δράστες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2014, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομα 110.400 ευρώ τουλάχιστον.

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε μετά τον Ιούλιο του 2014, όταν καταγγέλθηκε από επιχειρηματία, ότι ο συλληφθείς ιδιώτης και ο Ιταλός που έχει ταυτοποιηθεί, τον εξαπάτησαν και του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ, με το πρόσχημα υποτιθέμενης επένδυσης, που αφορούσε στην εισαγωγή σιδήρου, από την Ιταλία στην εγχώρια αγορά.

Η συναλλαγή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ενώ ο συλληφθείς, τόσο προσωπικά, όσο και μέσω τρίτων ατόμων, απειλούσε και εκβίαζε τον επιχειρηματία, όταν αυτός αντιλήφθηκε την απάτη.

Προέκυψε επίσης ότι τον Ιούνιο του 2014 οι δύο παραπάνω δράστες, σε συνεργασία με τον απόστρατο αστυνομικό, εξαπάτησαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Κένυας, από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 55.000 δολαρίων, για υποτιθέμενη επένδυση στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ με διάφορες μεθοδεύσεις κατάφεραν να τους αποσπάσουν άλλα 6.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024