Ο Τζιμ Μέρφι νέος αρχηγός των Εργατικών στη Σκωτία
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Σκωτία εξέλεξε τον πρώην υπουργό Τζιμ Μέρφι, νέο ηγέτη του, πέντε μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές στις οποίες το κόμμα θα κληθεί να δώσει σκληρή μάχη για τη διατήρηση των εδρών του. Ο Μέρφι έγινε ευρύτερα γνωστός από την εκστρατεία του υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τον Σεπτέμβριο, στο οποίο ηττήθηκαν οι εθνικιστές.
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Σκωτία εξέλεξε τον πρώην υπουργό Τζιμ Μέρφι νέο ηγέτη του, πέντε μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές στις οποίες το κόμμα θα κληθεί να δώσει σκληρή μάχη για τη διατήρηση των εδρών του.
Ο Μέρφι, ο οποίος εθεωρείτο φαβορί, έγινε ευρύτερα γνωστός από την εκστρατεία του υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τον Σεπτέμβριο, στο οποίο ηττήθηκαν οι εθνικιστές.
Ο Τζιμ Μέρφι, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Σκωτίας, θα κληθεί να ενισχύσει την εικόνα του κόμματος βορείως των συνόρων ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να επανασυνδεθεί με τους ψηφοφόρους που απομακρύνονται όλο και περισσότερο από αυτό.
Δημοσκόπηση του Οκτωβρίου έδειξε ότι οι Εργατικοί της Σκωτίας θα εκλέξουν στο βρετανικό κοινοβούλιο μόλις τέσσερις βουλευτές από τους 41 που διαθέτουν σήμερα, στο σύνολο των 59, καθώς η υποστήριξη προς το εθνικιστικό Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) αυξάνεται ενόψει των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο του 2015.
Οι κεντροαριστεροί Εργατικοί βρίσκονται στην αντιπολίτευση στο Ουεστμίνστερ, όπου κυριαρχεί ο συνασπισμός Συντηρητικών Φιλελευθέρων Δημοκρατών. Στη Σκωτική Εθνοσυνέλευση κυριαρχεί το αυτονομιστικό SNP.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Eurogroup: Το «αγκάθι» του στεγαστικού στο επίκεντρο – Τα μοντέλα που θα συζητηθούν
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποκαλύπτει τι θα κάνει την επομένη της λήξης του «The Late Show»
- Ρωσία – Ουκρανία: Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις – Από δύο νεκροί για κάθε πλευρά
- Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα και ναρκωτικά
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
- Ο Κουτλουάι μίλησε για τον Μπαρτζώκα τον ημιτελικό με τη Φενέρ και τη διαχείριση πίεσης στο Final Four
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442