Αφγανιστάν: Νεκροί 12 εργαζόμενοι σε πρόγραμμα αποναρκοθέτησης
Δώδεκα εργαζόμενοι σε πρόγραμμα αποναρκοθέτησης κοντά στην πρώην βρετανική βάση Καμπ Μπάστιον, στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο από τα πυρά μαχητών των Ταλιμπάν.
Δώδεκα εργαζόμενοι σε πρόγραμμα αποναρκοθέτησης κοντά στην πρώην βρετανική βάση Καμπ Μπάστιον, στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο από τα πυρά μαχητών των Ταλιμπάν.
Πρόκειται για μία ακόμη αιματηρή επίθεση κοντά στην πρωτεύουσα Καμπούλ, τη στιγμή που οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι αφγανικές δυνάμεις σκότωσαν τέσσερις από τους ενόπλους και συνέλαβαν τρεις.
Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το BBC, οι Ταλιμπάν είχαν αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Καμπούλ.
Την Παρασκευή, δύο ξένοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει οι Ταλιμπάν κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση του Μπαγκράμ βορείως της πρωτεύουσας Καμπούλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αχτσιόγλου: Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή
- Έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας
- «Αξίζει ακόμα το πανεπιστήμιο; Εν έτει 2026, πολλοί αμφισβητούν την αξία του πτυχίου
- Ο πολιτικός καμβάς των 40 ανεξάρτητων στη Βουλή – Οι αλλαγές που φέρνει η επάνοδος Τσίπρα και οι μνηστήρες της δεξιάς
- «Ο κακόβουλος εχθρός έχει ηττηθεί»: Ο Χαμενεΐ δηλώνει ότι το Ιράν επέφερε «καθοριστικό πλήγμα» στις ΗΠΑ
- Νέο Tudor Black Bay Chrono 39

