Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ

Επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ

Έρευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την επίθεση με καλάσνικοφ κατά της ισραηλινής πρεσβείας τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ψυχικό. Στο σημείο εντοπίστηκαν 54 κάλυκες. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτει ότι την επίθεση πραγματοποίησαν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. «Μας βρίσκουν απέναντι εκείνοι που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να διαταράξουν τις σχέσεις μας με το Ισραήλ» δήλωσε ο Βασ.Κικίλιας.

Έρευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την επίθεση με καλάσνικοφ κατά της ισραηλινής πρεσβείας τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ψυχικό. Στο σημείο εντοπίστηκαν 54 κάλυκες. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτει ότι την επίθεση πραγματοποίησαν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες.

Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ είναι εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες στους τοίχους του κτιρίου.

Τα πυρά άκουσε ο σκοπός που είχε βάρδια μετά τις 3:00 τα ξημερώματα. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή, προσπαθώντας να εντοπίσουν στοιχεία. {{{ map }}}

Από την έρευνα των αστυνομικών προκύπτει ότι στο «χτύπημα» συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα τα οποία επέβαιναν σε δυο μοτοσικλέτες με τους συνεπιβάτες να πυροβολούν κατά της πρεσβείας με καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσέγγισαν το σημείο μέσα από στενά του Ψυχικού και βγήκαν στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας στο ρεύμα ανόδου προς Μαρούσι.

Στάθηκαν λίγο μετά τη διασταύρωση της Κηφισίας με την λεωφόρο Κατεχάκη μπροστά σε ένα γυμναστήριο που βρίσκεται στο σημείο και πυροβόλησαν από την απέναντι πλευρά κατά του κτιρίου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συνεπιβάτες κρατώντας τα καλάσνικοφ να αποβιβάστηκαν από τις μοτοσικλέτες και να πυροβόλησαν κατά του κτιρίου.

Ένα άλλο σενάριο που μελετούν σοβαρά οι αστυνομικοί με βάση μαρτυρίες είναι οι δράστες να επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν και οι μοτοσικλετιστές να ήταν η «ομάδα υποστήριξης».

Ωστόσο, όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, από τα αποτελέσματα της αυτοψίας στο χώρο της επίθεσης σε συνδυασμό με τις εικόνες που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και της ευρύτερης περιοχής και των καταθέσεων που έχουν ληφθεί θα αντληθεί ασφαλές συμπέρασμα για τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πιθανόν προς τα στενά του Ψυχικού καθώς στη λεωφόρο Κηφισίας υπάρχουν κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και θα κατέγραφαν τις κινήσεις τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως ο σκοπός που ήταν τη στιγμή εκείνη στο κουβούκλιο επί της λεωφόρου Κηφισίας ανέφερε πως άκουσε τους πυροβολισμούς αλλά δεν είδε μέσα στο σκοτάδι και υπό βροχή τους δράστες και δεν διευκρίνισε τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής τους. Άμεσα ωστόσο ενημέρωσε τους συναδέλφους του και μέσα σε λίγα λεπτά επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή προσπαθώντας να εντοπίσουν στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα αναμένεται κλιμάκο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ισραήλ, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για το χτύπημα στην πρεσβεία.

Σε ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας στο twitter αναφέρεται: «Χτες η Πρεσβεία του Ισραήλ δέχθηκε επίθεση. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. στον χειρισμό της υπόθεσης».

«Μας βρίσκουν απέναντι εκείνοι που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να διαταράξουν τις σχέσεις μας με το Ισραήλ» δήλωσε ο Βασ.Κικίλιας.

Στην αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός, καθώς μέσα σε 48 ώρες στην Αθήνα έχουν σημειωθεί δύο τρομοκρατικές επιθέσεις. Τα ξημερώματα της Τετάρτης στο στόχαστρο μπήκε το υποκατάστημα της Eurobank στο Χαλάνδρι, ωστόσο η βόμβα δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ: «Μέχρι στιγμής από τον χώρο έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ όπου τις πρώτες πρωϊνές ώρες άγνωστοι προέβησαν σε ρίψη πυροβολισμών έχουν περισυλλεγεί 54 κάλυκες 7,62 mm καλάσνικοφ. Δεν υπάρχει τραυματισμός ατόμου. Η αυτοψία συνεχίζεται. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία».

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατική σημειώνουν πως η επίθεση στην πρεσβεία έχει κοινά στοιχεία με το «χτύπημα» πριν από ένα χρόνο – τέλη Δεκεμβρίου του 2013- με δυο καλάσνικοφ στην οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» η οποία είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Βυθούλκας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024