Συνελήφθησαν 76 διαδηλωτές στο Λονδίνο σε διαμαρτυρία για τον Έρικ Γκάρνερ
Ένταση και στις διαμαρτυρίες για την «έγχρωμη» αστυνομική βία στη ΗΠΑ που έχουν περάσει τον Ατλαντικό: Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε 76 άτομα σε συγκέντρωση για τον Έρικ Γκάρνερ, που είχε πεθάνει στη Νέα Υόρκη μετά το «αστυνομικό κεφαλοκλείδωμα», η οποία είχε γίνει σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.
Ένταση και στις διαμαρτυρίες για την «έγχρωμη» αστυνομική βία στη ΗΠΑ που έχουν περάσει τον Ατλαντικό: Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε 76 άτομα σε συγκέντρωση για τον Έρικ Γκάρνερ, που είχε πεθάνει στη Νέα Υόρκη μετά το «αστυνομικό κεφαλοκλείδωμα», η οποία είχε γίνει σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.
To βράδυ της Τετάρτης, εκατοντάδες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία «die-in» (ξαπλώνοντας σαν νεκροί στο έδαφος) στο εμπορικό κέντρο Ουέστφιλντ του δυτικού Λονδίνου, ενός από τα μεγαλύτερα της βρετανικής πρωτεύουσας.
Η αστυνομία ανέφερε ότι ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από την ειρηνική διαμαρτυρία και επιτέθηκε σε καταστήματα του εμπορικού κέντρου. Συνέλανε 76 από αυτούς για διάφορα αδικήματα, ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.
«Πάντοτε συνεργαζόμαστε με όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, αλλά δεν θα ανεχθούμε τη μικρή μειονότητα που διαπράττει παρανομίες όπως εκείνες χθες βράδυ» ανέφερε την Πέμπτη η αστυνομία του Λονδίνου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ είχαν περάσει και στη Βρετανία, με τους διαδηλωτές να υπενθυμίζουν παρόμοια περιστατικά που είχαν συμβεί και στην ανατολική όχθη του Ατλαντικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 32-33: Προβάδισμα τίτλου η «Ένωση», έσπασε την έδρα
- Γκέρντα Τάρο: Ο Ρόμπερτ Κάπα κι ένας έρωτας μέσα στον πόλεμο
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από τη “Λάμψη”»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442