Αύξηση 1,3% του τζίρου στο χονδρεμπόριο στο γ’ τρίμηνο 2014
Αύξηση 1,3% παρουσίασε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο του τρίτου τριμήνου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του τρίτου τριμήνου 2013, έναντι μείωσης 11,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.
Αύξηση 1,3% παρουσίασε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο του τρίτου τριμήνου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του τρίτου τριμήνου 2013, έναντι μείωσης 11,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο του τρίτου τριμήνου 2014, σε σύγκριση με το δείκτη του δευτέρου τριμήνου 2014, παρουσίασε μείωση κατά 4%, έναντι μείωσης 4,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013.
Σκοπός του δείκτη είναι η μέτρηση της δραστηριότητας του τομέα του χονδρικού εμπορίου στην αγορά σε όρους αξίας. ο κύκλος εργασιών υπολογίζεται χωρίς το ΦΠΑ και περιλαμβάνει τα συνολικά ποσά που έχει τιμολογήσει η επιχείρηση στη διάρκεια της περιόδου αναφοράς (τριμήνου), και τα οποία αντιστοιχούν σε πωλήσεις αγαθών ή υπηρεσιών που παρασχέθηκαν σε τρίτους.
Στην έρευνα για την κατάρτιση του δείκτη περιλαμβάνονται 19.932 επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου, με ετήσιο κύκλο εργασιών ίσο ή μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ, από τις οποίες επελέγη και ερευνάται αντιπροσωπευτικό δείγμα μεγέθους 478 επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μειώθηκε κατά 52% τους δύο πρώτους μήνες του 2026
- Μεντιλίμπαρ: «Θα δώσουμε μεγάλες μάχες, ενωμένοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»
- Ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στα Σχολεία Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα – Όχι στο στίγμα, ναι στην έκφραση
- Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές της για ανάπτυξη ναρκαλιευτικών στον Κόλπο
- ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο ένοπλος, δύο τραυματίες
- Νίκος Ζήσης: «Δεν υπήρχαν εγωισμοί στην Εθνική του 2005 – Γι’ αυτό κερδίζαμε» (vid)
