Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Crossover και ηλεκτροκίνητα στο στόχαστρο του EuroNCAP

Crossover και ηλεκτροκίνητα στο στόχαστρο του EuroNCAP

Tα Audi A3 e-tron, Jeep Renagade και KIA Soul αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές τoυ τελευταίου, για το 2014, κύκλου δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP.


Τέσσερις νέες προτάσεις, εκ των οποίων οι δύο ηλεκτροκίνητες, περιελάμβανε ο τελευταίος, για τη φετινή χρονιά, κύκλος δοκιμών του EuroNCAP.

O λόγος για το plug-in υβριδικό Audi Sportback, το KIA Soul στη συμβατική και την ηλεκτρική έκδοσή του, καθώς και για το Jeep Renegade.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των μέχρι σήμερα γνωστών εκδόσεών του, το A3 Sportback e-tron δεν δυσκολεύτηκε να αποσπάσει την ανώτερη διάκριση του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού, προσφέροντας ικανοποιητική ασφάλεια στους επιβάτες του και διαθέτοντας τον εξίσου απαραίτητο εξοπλισμό ενεργητικής ασφάλειας.

Αναλυτικότερα, η βαθμολογία του A3 Sportback e-tron στην προστασία ενηλίκων έφθασε το 82% και στην περίπτωση των παιδιών στο 78%, έχοντας καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο των μετωπικών όσο και των πλευρικών συγκρούσεων.

Ακόμη ψηλότερα, με 87% στην προστασία ενηλίκων και 85% στην προστασία παιδιών, έφθασε το Jeep Renegade, κατακτώντας και αυτό με τη σειρά του τα πέντε αστέρια του EuroNCAP.

Αντιθέτως, στα τέσσερα αστέρια έμειναν και οι δύο εκδόσεις του KIA Soul. Στην περίπτωση της συμβατικής έκδοσης, ο κίνδυνος τραυματισμού των κάτω άκρων του οδηγού περιγράφεται ως υψηλός. Σε εξίσου χαμηλά ποσοστά κυμάνθηκε η προστασία πεζών (59%), τη στιγμή που από το κορεατικό crossover λείπουν τα συστήματα αποτροπής ατυχημάτων.

Ασφαλέστερο στις μετωπικές συγκρούσεις αναδείχθηκε το KIA Soul EV, ωστόσο, ο φτωχός εξοπλισμός σε επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τα πέντε αστέρια του EuroNCAP.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024