Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών έκανε το καθήκον της και πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη της στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου των προκριματικών του World League.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε και στο εμπόδιο της Σλοβακίας στο Νόβακι την οποία νίκησε 16-10 κι έκανε το 2Χ2 στη διοργάνωση (επικράτησε στην πρεμιέρα της Ρουμανίας στον Πειραιά).

Μετά το αποτέλεσμα αυτό η εθνική ομάδα μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση, η οποία εκτός απρόοπτου θα κριθεί στα δύο ματς με την πανίσχυρη Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 0-4, 3-5, 3-3

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο ματς, προηγήθηκε με 3-0, πίστεψε ότι «καθάρισε» το ματς και ξαφνικά βρέθηκε να χάνει με 4-3. Στην 2η περίοδο η εθνική ομάδα βελτίωσε την άμυνά της, ανάκτησε το προβάδισμα και πήρε διαφορά 4 τερμάτων (4-8) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Οι Σλοβάκοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, μείωσαν σε 8-6 και 9-7, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν στη συνέχεια. Η «γαλανόλευκη» κατάφερε να «χτίσει» μεγάλη διαφορά (13-7 στο τέλος του γ’ οκτάλεπτου), την οποία και διατήρησε έως τη λήξη του αγώνα.

Οι σκόρερ:

ΕΛΛΑΔΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Γαλανίδης Κόσμερ

Καπότσης 1 Φαμέρα 2

Δερβίσης Zάτοβιτς 1

Τίγκας 1 Kράτοσβιλ 1

Φουντούλης Ι. 4 Ντιούρικ

Ποντικέας Πόλοβιτς 1

Σολανάκης Σέμαν 1

Πρέκας Τκατς

Μουρίκης 1 Μόλαρ

Κολόμβος 2 Μπέλιτς

Γούνας 3 Κόλαρικ 3

Βλαχόπουλος 4 Μπρούντερ 1

Γαλανόπουλος Χοφέρικα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ