Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάλογο 646 Σύρων για την χορήγηση ασύλου περιμένει το ΥΠΕΣ

Κατάλογο 646 Σύρων για την χορήγηση ασύλου περιμένει το ΥΠΕΣ

Κατάλογο με 646 ονόματα σύρων προσφύγων για χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, αναμένει ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Σύροι διαβουλεύονται για το αν θα προχωρήσουν στην υποβολή των ονομάτων, ενώ ο συντονιστής των σύρων προσφύγων, Αμπντούλ Νταρουίς, διαψεύδει στο in.gr πως υπήρχε συμφωνία για την μεταφορά 36 ατόμων σε δομές του Δήμου.

Κατάλογο με 646 ονόματα σύρων προσφύγων που θα υπαχθούν στη διαδικασία για χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, αναμένει ο γγ Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Σύροι διαβουλεύονται για το αν θα προχωρήσουν στην υποβολή των ονομάτων, καθώς δεν θέλουν να εγκλωβιστούν σε μια χώρα που δεν μπορεί να τους παρέχει στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές ένταξης.

Ο κ. Συρίγος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος για την μεταφορά 11 γυναικών και 15 παιδιών σε δομές του δήμου Αθηναίων. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ υπουργείου, υπηρεσιών του δήμου και προσφύγων και το πρωί της Τρίτης λεωφορείο του δήμου θα μετέφερε από την πλατεία αυτά τα 36 άτομα, τα οποία εν τέλει δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τη στέγαση από τη στιγμή που δεν αφορά το σύνολο των προσφύγων που βρίσκονται σε καθιστική διαμαρτυρία.

Ο συντονιστής των σύρων προσφύγων, Αμπντούλ Νταρουίς, μιλώντας στο in.gr διαψεύδει το γεγονός πως επετεύχθη συμφωνία, τονίζοντας ότι «είναι ντροπή για αυτήν την χώρα να μας λέει πως από τους 170 πρόσφυγες που κοιμούνται κάθε μέρα στην πλατεία, τελικά μπορεί να φιλοξενήσει μόνο τους 36. Ή όλοι ή κανένας μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Συρίγος, σχολιάζοντας τη άρνηση των προσφύγων να υποβάλουν αίτημα για άσυλο και να εγκαταλείψουν την πλατεία Συντάγματος, ανέφερε πως «κάποιοι φαντασιώνονται ότι μπορεί να μεταφέρουν την Αραβική Άνοιξη στην Ελλάδα» και έκανε λόγο για ακραίες φωνές στο εσωτερικό της Ελλάδας, όπως αυτές που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Υπατίας, αλλά και σε οικονομικά συμφέροντα διακίνησης ανθρώπων, τα οποία αποθαρρύνουν τη νόμιμη διαδικασία που κοστίζει 80 ευρώ και υπόσχονται παράνομα έγγραφα αντί 2.000 έως 3.000 ευρώ.

Άγγελος Προβολισιάνος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024