Χωρίς γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, η επίσχεση παροχής υπηρεσιών των κλινικών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης ο ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την αξία των επισκέψεων ή πράξεων λαμβάνοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση από το ασφαλιστικό τους ταμείο.
Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, η επίσχεση παροχής υπηρεσιών των κλινικών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης ο ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την αξία των επισκέψεων ή πράξεων λαμβάνοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση από το ασφαλιστικό τους ταμείο.
Η Ένωση Ιατρών – ΕΟΠΥΥ απέστειλε την περασμένη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ ζητώντας άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλομένων μέχρι σήμερα. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει μέρος του κόστους επισκέψεων και ιατρικών πράξεων από 1/1/12, τέσσερις μήνες του 2013 σε πράξεις και τρεις μήνες του 2014 σε πράξεις.
Οι γιατροί διεκδικούν επίσης επαναφορά του ισχύοντος κρατικού τιμολογίου στην αξία της ιατρικής επίσκεψης (20 ευρώ), αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού και απόσυρση του κειμένου της νέας σύμβασης και διάλογο από μηδενική βάση, συλλογική σύμβαση εργασίας.
Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
- Low Productivity and the Investment Gap: “Thorns” for the Greek Economy
- Όπλα ή ψωμί; – Ο «στρατός των ονείρων» του Τραμπ και το «ψαλίδισμα» του κοινωνικού κράτους
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (10/4): Δράση με Ευρωλίγκα και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου
- ΗΠΑ: Η οργάνωση HALC πιέζει για αυστηρότερη στάση έναντι της Τουρκίας με φόντο τις θρησκευτικές ελευθερίες
- Πασχαλινό ωράριο: Πώς λειτουργούν τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα Μεγάλη Παρασκευή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442