Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνήγορος Ρωμανού: Δεκτό και το βραχιολάκι

Συνήγορος Ρωμανού: Δεκτό και το βραχιολάκι

Τη δέσμευση ότι ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός δεν θα αποδράσει σε περίπτωση που του χορηγηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια για τις σπουδές του παρέσχε ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Μιλώντας στον Βήμα 995, είπε ότι ο Ρωμανός αποδέχεται και το βραχιολάκι.

Τη δέσμευση ότι ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός δεν θα αποδράσει, σε περίπτωση που του χορηγηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια για τις σπουδές του, παρέσχε ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Μιλώντας στον Βήμα 995, είπε ότι ο Ρωμανός αποδέχεται και το βραχιολάκι.

«Πιστεύουμε ότι μέσα από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια μπορούμε να περιμένουμε μια λύση ευνοϊκή και άμεση. Να πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν, όταν έδινε εξετάσεις» είπε ο κ. Ραγκούσης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Έφτασε στο σημείο να γίνει μεταγωγή από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό. Γιατί έγινε αυτό, αν δεν ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα; Φυσικά και το πιστεύω (σ.σ. ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, εάν παρακολουθήσει μαθήματα). Έχω την ηθική δέσμευση, σαν δικηγόρος, και μπορώ να το πω δημόσια.

» Αν θέλουν, και νομικά. Ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει».

Για το βραχιολάκι είπε ότι το αποδέχεται, όπως και κάθε τι άλλο που υλοποιείται. «Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό. Βεβαίως (τώρα επιμένει στην απεργία δίψας).»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου μιλώντας το απόγευμα στη Βουλή είπε ότι ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για για το βραχιολάκι όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή. Μέχρι τότε απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς του να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, γιατί αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί σ’ αυτή τη φάση να κάνει η Πολιτεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024