Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμπαράσταση στον Νίκο Ρωμανό εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων

Συμπαράσταση στον Νίκο Ρωμανό εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων

Δήλωση υποστήριξης του Νίκου Ρωμανού έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μία ημέρα μετά την άρνησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί προς ψήφιση κείμενο συμπαράστασης στον απεργό πείνας.

Δήλωση υποστήριξης του Νίκου Ρωμανού έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μία ημέρα μετά την άρνησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί προς ψήφιση κείμενο συμπαράστασης στον απεργό πείνας.

Στη δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι ένα κράτος δικαίου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την άσκηση δικαιωμάτων και υπογράμμισε πως πρέπει αν βρεθεί ουσιαστική και άμεση λύση στο θέμα.

«η ελληνική και διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η παρακολούθηση μαθημάτων από τους φυλακισμένους συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία» και ότι «γι’ αυτό τον λόγο η Πολιτεία πρέπει να επιβραβεύει τέτοιες προσπάθειες» τονίζει και συμπληρώνει: «Εκ μέρους και του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, εκφράζω την πεποίθηση ότι μπορεί και πρέπει να βρεθεί αμέσως λύση στην υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η πρόσβαση στη μόρφωση είναι κορυφαίο δικαίωμα του πολίτη, το οποίο η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει.

»Πρόκειται για συνταγματική επιταγή που αφορά όλους, ακόμη και τους φυλακισμένους που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα εκπαίδευσης. Γιατί σκοπός της ποινής δεν είναι η εξόντωση του κρατουμένου, αλλά ο σωφρονισμός και η προετοιμασία του να επιστρέψει στην κοινωνία.

»Η ελληνική και διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η παρακολούθηση μαθημάτων από τους φυλακισμένους, σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα, συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία και για τον λόγο αυτό η συντεταγμένη Πολιτεία πρέπει να επιβραβεύει τέτοιες προσπάθειες.

»Ένα κράτος δικαίου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την άσκηση των δικαιωμάτων, με την απαραίτητη προϋπόθεση της τήρησης των νόμων. Εκ μέρους και του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, εκφράζω την πεποίθηση ότι μπορεί και πρέπει να βρεθεί αμέσως λύση στην υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού».

Την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καμίνης αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία ψήφισμα της «Ανοιχτής Πόλης» όπου χαρακτηρίζεται «ακραία αυθαιρεσία» η άρνηση εκπαιδευτικών αδειών, η οποία «φανερώνει εκδικητικό πρόσωπο που δεν αντιπροσωπεύει και δεν αξίζει στην Ελληνική Δημοκρατία». Στο απορριφθέν ψήφισμα τονίζεται ότι «είναι μεγάλο λάθος η Δημοκρατία να εκδικείται. Αντιθέτως, όταν τηρούνται ισότιμα οι νόμοι και τα δικαιώματα για όλους, η Δημοκρατία ενισχύεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024