Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ξάνθη ήταν... Καλλονή και πέτυχε σπουδαία νίκη επί των Μυτιληνιών

Η Ξάνθη ήταν… Καλλονή και πέτυχε σπουδαία νίκη επί των Μυτιληνιών

Την 4η νίκη της σημείωσε η Ξάνθη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, αφού σε εξ αναβολής αγώνα της 6ης ημέρας που έγινε στα Πηγάδια επικράτησε 2-1 της Καλλονής, η οποία υπέστη την 2η φετινή ήττα της. Για την Ξάνθη σκόραραν οι Σολτάνι στο 13' και Κλέιτον με πέναλτι στο 20', το οποίο κέρδισε ο Καπετάνος από τον Πιπίνη και για τους φιλοξενούμενους ο Βαλιός στο 52'. Στη φάση του πέναλτι της Ξάνθης αποβλήθηκε ο Πιπίνης με 2η κίτρινη κάρτα, αφού είχε δεχτεί μία ακόμη στο 14'.

Την 4η νίκη της σημείωσε η Ξάνθη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, αφού σε εξ αναβολής αγώνα της 6ης ημέρας που έγινε στα Πηγάδια επικράτησε 2-1 της Καλλονής, η οποία υπέστη την 2η φετινή ήττα της. Για την Ξάνθη σκόραραν οι Σολτάνι στο 13′ και Κλέιτον με πέναλτι στο 20′, το οποίο κέρδισε ο Καπετάνος από τον Πιπίνη και για τους φιλοξενούμενους ο Βαλιός στο 52′. Στη φάση του πέναλτι της Ξάνθης αποβλήθηκε ο Πιπίνης με 2η κίτρινη κάρτα, αφού είχε δεχτεί μία ακόμη στο 14′.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν επιθετικά στον αγώνα και πίεσαν την άμυνα της Καλλονής με αποτέλεσμα να φθάσουν στο γκολ μετά από 13 λεπτά. Ο Σολτάνι από το ύψος της περιοχής πιάνει το δυνατό σουτ και νικά τον Χογκ για να κάνει το 1-0 και οι φιλοξενούμενοι να δεχτούν το 3ο μόλις τέρμα τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 19′ ο Καπετάνος χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν αστοχεί από πολύ κοντά, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό (20′) η Ξάνθη κερδίζει πέναλτι. Ο Πιπίνης κρατά μέσα στην περιοχή τον Καπετάνο, ο διαιτητής υποδεικνύει την παράβαση και δείχνει 2η κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Καλλονής (η 1η στο 14′) ο οποίος αποβάλλεται. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βραζιλιάνος Κλέιτον που ευστοχεί και δίνει προβάδισμα 2 τερμάτων στην ομάδα του, ενώ η Καλλονή δέχτηκε μέχρι το 20′, ίδιο αριθμό τερμάτων με αυτά σε όλη τη μέχρι τώρα διάρκεια του πρωταθλήματος.

Νέες ευκαιρίες για την Ξάνθη με τους Λουσέρο στο 34′ (κόπηκε στο τετ α τετ από τον Χογκ) και στο 37′ με σουτ του Σολτάνι που έφυγε άουτ. Αντίθετα στο διάστημα αυτό η Καλλονή δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιολόγη φάση,

Το σκηνικό μεταβάλλεται όμως στην επανάληψη, όταν η Καλλονή στο 52′ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Βαλιό από κοντινή απόσταση μετά από εκτέλεση κορνερ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ένα λεπτό αργότερα δυνατό σουτ του Μανούσου εξουδετερώνει ο Κυριακίδης, ενώ στο 70′ σε σύγχιση στην περιοχή της Καλλονής, ο Βαλιός στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι του Χογκ, ο οποίος στο 75′ σταματά τον Κλέιτον εκτός περιοχής και απομακρύνει σουτ του Λουσέρο. Τέλος στο 88΄ η Ξάνθη είχε ένα ακόμη δοκάρι σε σουτ του Καπετάνου.

Κίτρινες: Σολτάνι – Αντέγιο, Κεϊτά

Κόκκινες: Πιπίνης (2 κίτρινες)

Ξάνθη (Λουτσέσκου):
Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (73΄Φλίσκας), Παπαστεριανός (62΄ Βασιλάκης), Σολτάνι (46΄Ρούντι), Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος.

Καλλονή (Μαντζουράκης):
Χόγκ, Καλτσάς, Πιπίνης, Βαλιός, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Λεοζίνιο, Μανούσος (73΄ Στεφάνοβιτς), Κεϊτά, Ναβάρο (60΄ Γιορέντε), Χουάνμα (66΄ Καμαρά).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024