Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες από το νέο μοντέλο της, το νέο αυτοκίνητο πόλης, Karl, το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της, κάτω από το πιο “lifestyle” Αdam.

Με μήκος 3,68 μέτρα, πέντε πόρτες, τη δυνατότητα φιλοξενίας πέντε ατόμων και τιμή που θα ξεκινά κάτω από τα 10.000 ευρώ το Karl, αν και προσιτότερο από το Adam, υπόσχεται να είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο τόσο σε στυλ όσο και σε επίπεδο επιλογών και εξοπλισμού.

Έτσι, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις της Opel, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 10 χρωμάτων για το αμάξωμα και τροχούς από 14 έως 16 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, τη «λίστα» του Karl πλαισιώνουν το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Intellilink, cruise control, σύστημα ακούσιας αποτροπής αλλαγής λωρίδας, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, αλλά και σύστημα διεύθυνσης μεταβλητού λόγου και πρόγραμμα “city” για τη διευκόλυνση των ελιγμών στην πόλη.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η γερμανική φίρμα, το Karl το οποίο έχει κοινή αφετηρία με το Adam, έχει υποστεί βελτιώσεις στο πλαίσιο προς όφελος «της ασφάλειας και της άνεσης, στοχεύοντας στην κορυφή της κατηγορίας» μια προσέγγιση που ενισχύεται περαιτέρω από την παρουσία συστημάτων όπως το traction control και το hill start assist.

Το Karl θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι του 2015 με ένα -αρχικά τουλάχιστον- κινητήρα, τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο του 1,0 λίτρου με απόδοση 75 ίππων και ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

auto.in.gr