Πολωνία: ο πρώτος γκέι δήμαρχος απορρίπτει λούσα και πολυτέλειες
Ιδιαιτέρως αγαπητός έχει γίνει από την πρώτη κιόλας μέρα που ανήλθε στον θώκο του ο νέος δήμαρχος της πόλης Σλουπσκ, στα βόρεια της Πολωνίας: ο 38χρονος Ρόμπερτ Μπιέντρον, μέλος ενός μικρού φιλελεύθερου κόμματος, δεν είναι μόνο ο πρώτος ανοικτά γκέι δήμαρχος της χώρας, αλλά κι ο πρώτος που απορρίπτει κάθε έννοια πολυτελείας που του εκχωρείται βάσει του πολιτικού του αξιώματος.
Ιδιαιτέρως αγαπητός έχει γίνει από την πρώτη κιόλας μέρα που ανήλθε στον θώκο του ο νέος δήμαρχος της πόλης Σλουπσκ, στα βόρεια της Πολωνίας: ο 38χρονος Ρόμπερτ Μπιέντρον, μέλος ενός μικρού φιλελεύθερου κόμματος, δεν είναι μόνο ο πρώτος ανοικτά γκέι δήμαρχος της χώρας, αλλά κι ο πρώτος που απορρίπτει κάθε έννοια πολυτελείας που του εκχωρείται βάσει του πολιτικού του αξιώματος.{{{ map }}}
Έτσι λοιπόν, ο Μπιέντρον δήλωσε πως αντί για τις τρεις λιμουζίνες που δικαιούται να διαθέτει -και τις οποίες «κληρονόμησε» από τον απερχόμενο δήμαρχο-, εκείνος θα μετακινείται αποκλειστικά με το αγαπημένο του ποδήλατο.
Και λάτρης της απλότητας, και οικολογικά ευαίσθητος ο νέος δήμαρχος, ο οποίος με ποσοστό 57% επικράτησε του αντιπάλου του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν πριν από 15 μέρες στη χώρα, προκαλώντας έκπληξη, καθώς είναι γνωστό πως η Πολωνία είναι μια βαθιά συντηρητική κοινωνία.
«Η εκλογή μου σηματοδοτεί την τεράστια πορεία που έχει διανύσει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία» τόνισε μετά την εκλογή του ο Μπιέντρον, ευχαριστημένος που, όπως είπε, «η κοινωνία της Πολωνίας έχει μάθει πλέον να αποδέχεται το διαφορετικό».
Ο Μπιέντρον, που το 2011 έγινε ο πρώτος ομοφυλόφιλος βουλευτής, είχε υποσχεθεί τότε «να είναι ένας μετριοπαθής δήμαρχος, αντάξιος μιας μετριοπαθούς και μικρής πόλης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Κλοπ θέλει να επιστρέψει στους πάγκους και να αναλάβει τη Γερμανία
- Στρακόσια και Ρότα «παίζουν μπάλα» στη Μύκονο
- ΕΛΑΣ: Ηθικός αυτουργός της κατάπτωσης των θεσμών, ο Μητσοτάκης – Εθνική ανάγκη η ηθική επανάσταση
- Πρόγραμμα του NATO δοκιμάζει ένα χόρτο για τον καθαρισμό των μολυσμένων εδαφών στην Ουκρανία
- ΑΕΚ: Ο Πήλιος συμφώνησε και υπογράφει νέο συμβόλαιο
- Σεισμός στα Κύθηρα: 4,4 Ρίχτερ – Πού ήταν το επίκεντρο
- Νότια Αφρική: Μαζικές αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις και φόβοι για νέο κύμα ξενοφοβικής βίας
- Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ – Η βία δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442