Βενιζέλος: Η μεγάλη δυσκολία είναι η εσωτερική πολιτική κατάσταση
Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο η διαπραγμάτευση με την τρόικα αφορά τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας σελίδας και «αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εθνική οικονομία, για κάθε οικογένεια, για κάθε επιχείρηση, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε άνεργο. Όπως είπε, «η μεγάλη δυσκολία είναι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας».
«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα και κατά βάθος με τους ευρωπαίους εταίρους μας και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών του προγράμματος που λήγει, αλλά τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας σελίδας» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εθνική οικονομία, για κάθε οικογένεια, για κάθε επιχείρηση, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε άνεργο και η μεγάλη δυσκολία είναι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει ένα εσωτερικό μέτωπο που βοηθά την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και τόνισε: «Άκουσα την αντιπολίτευση στο υψηλότερο επίπεδό της, να παραδέχεται ότι η δυσκολία που προκύπτει δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά αφορά τη χώρα και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι ενισχυμένη δημοσκοπικά. Μα αυτό τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει ότι τελικά δυσκολεύεται η χώρα, δυσκολεύονται οι πολίτες. Ας το ξανασκεφτούμε, ας το δούμε από τη σωστή οπτική γωνία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
- Τα social media κατέστρεψαν τον κινηματογράφο; Οι ταινίες δύο ωρών κουράζουν τη νέα γενιά
- Το τρίπτυχο της στεγαστικής κρίσης: Αγορά, ενοικίαση και κατασκευή ακινήτων στα ύψη
- Η νέα αρχιτεκτονική της απασχόλησης: Από τους αυτόνομους αλγόριθμους στην αναγέννηση των soft skills
- «Δεν τα χρειάζομαι αν με κάνουν να νιώθω άσχημα»: Για τον Weird Al τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία
- Πώς σώζεις μια δημοκρατία; Ο Ερντογάν, ο Οζέλ και η κληρονομιά του Ατατούρκ
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
- Τα ιστορικά ξενοδοχεία που επιστρέφουν στον τουριστικό χάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442