Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες πτήσεις της Lufthansa ακυρώνονται λόγω απεργίας

Χιλιάδες πτήσεις της Lufthansa ακυρώνονται λόγω απεργίας

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης προειδοποίησε ότι 1.350 πτήσεις, δηλαδή σχεδόν οι μισές από τις 2.800 που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, θα ακυρωθούν. Οι πιλότοι της Lufthansa ξεκίνησαν τη Δευτέρα απεργία 36 ωρών, τη δέκατη από την αρχή του έτους,

Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ξεκίνησαν τη Δευτέρα απεργία 36 ωρών, τη δέκατη από την αρχή του έτους, γεγονός που προκάλεσε την ακύρωση χιλίων και πλέον πτήσεων.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, που έχει την έδρα της στη Φρανκφούρτη, προειδοποίησε ότι 1.350 πτήσεις, δηλαδή σχεδόν οι μισές από τις 2.800 που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, θα ακυρωθούν.

Η απεργία ξεκίνησε σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης (01:00 της Τετάρτης) και θα επηρεάσει όλες τις πτήσεις, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC).

Η διένεξη σχετικά με τις αλλαγές που προτείνονται σε ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων που είχε διαμορφωθεί πριν από δεκαετίες έχει οδηγήσει φέτος σε επανειλημμένες απεργίες οι οποίες έχουν δυσχεράνει τις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας.

Οι κινητοποιήσεις των πιλότων ξεκίνησαν τον Απρίλιο και πλέον σκληραίνουν τη στάση τους με αυτή τη δέκατη απεργία, που έχει μεγαλύτερη διάρκεια από όλες τις προηγούμενες.

Μέχρι στιγμής, η κατάσταση στα γερμανικά αεροδρόμια είναι ήρεμη, καθώς οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων μέσω μηνυμάτων στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ή στο κινητό τους για την ακύρωση των πτήσεών τους. Παράλληλα, η Lufthansa ανακοίνωσε τον κατάλογο των πτήσεων που θα ακυρωθούν στον ιστότοπό της σήμερα.

Οι πιλότοι ζητούν να μπορούν να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα, σε ηλικία 55 ετών, με το 60% του μισθού τους, προτού φτάσουν στην επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης των 65 ετών.

Οι διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση για το θέμα αυτό έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024