Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Τουρκία ο Πούτιν για να μιλήσει με τον Ερντογάν για εμπόριο

Στην Τουρκία ο Πούτιν για να μιλήσει με τον Ερντογάν για εμπόριο

Μία ημέρα αφότου ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία με προσευχή για ειρήνευση στο μέτωπο της Ουκρανίας, ο Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται στην Άγκυρα τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων με τις εκ διαμέτρου διαφορετικές θέσεις Πούτιν-Ερντογάν για την κρίση στο Συρία να μένουν σε δεύτερο πλάνο.

Μία ημέρα αφότου ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία με προσευχή για ειρήνευση στο μέτωπο της Ουκρανίας, ο Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται στην Άγκυρα τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για συνομιλίες σχετικά με την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και τις κρίσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Οι θέσεις Ρωσίας και Τουρκίας ως προς το Συριακό είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, ωστόσο οι δύο ηγέτες αναμένεται να υποβαθμίσουν τις διαφορές και να επικεντρωθούν στις εμπορικές σχέσεις στις συνομιλίες της Δευτέρας.

Η Ρωσία είναι ο στενότερος σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν εκ των σφοδρότερων επικριτών του. Η Τουρκία επιδιώκει την απομάκρυνση του καθεστώτος Άσαντ, οικοδομώντας στη βάση αυτή τη στρατηγική της στην περιοχή.

Ρωσία και Τουρκία παραμένουν ωστόσο σημαντικοί εμπορικοί εταίροι. Η Ρωσία προμηθεύει την Τουρκία με φυσικό αέριο και αναμένεται να κατασκευάσει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας, ενώ τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες είναι δραστήριες στο ρωσικό έδαφος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024