Εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης ή άλλου πρόσφορου τεχνικού μέσου, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σχετικά με τον γόρδιο δεσμό που έχει δημιουργηθεί ως προς τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων, όπως ο Νίκος Ρωμανός και ο Ηρακλής Κωστάρης.

«Ο υπουργός, για να διευκολύνει τη συνέχιση της εκπαίδευσης των κρατουμένων, σε περίπτωση μη χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας σε αυτούς, προτείνει κατ’ αρχήν να προβλεφθεί από το υπουργείο Παιδείας η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσεκψης ή άλλου πρόσφορου τεχνικού μέσου» τονίζεται σε ανακοίνωσή του. «Τα θέματα που ανακύπτουν σχετικά με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα εξεταστούν κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας».

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός τονίζει ότι δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση και κατάρτιση των κρατουμένων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα για τη χορήγηση ή μη εκπαιδευτικών αδειών. Ο κ. Αθανασίου καθιστά σαφές ότι δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο των αρμοδίων οργάνων.

Οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο Συμβούλιο του οποίου προϊσταται εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υποδίκους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση.

Tην Τρίτη οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και του Γιάννη Μιχαηλίδη θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο θέατρο «Εμπρός».

«Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιών αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οικογένειες των δύο απεργών πείνας.

Δοαβάστε αναλυτικά:

»» Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν οι γονείς των Ρωμανού και Μιχαηλίδη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο