Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο νεκροί διαδηλωτές σε επεισόδια στο Κάιρο μετά την απαλλαγή Μουμπάρακ

Δύο νεκροί διαδηλωτές σε επεισόδια στο Κάιρο μετά την απαλλαγή Μουμπάρακ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν το Σάββατο ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για απαλλαγή του Χόσνι Μουμπάρακ από τις κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών το 2011. Φωτορεπορτάζ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν το Σάββατο ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για απαλλαγή του Χόσνι Μουμπάρακ από τις κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών το 2011.

Το απόγευμα του Σαββάτου η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να απομακρύνει τους περισσότερους από 2.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου για να διαμαρτυρηθούν για την απαλλαγή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν ένα άτομο αργά το Σάββατο -είτε με πραγματικά πυρά, είτε με σκάγια.

Τουλάχιστον άλλοι εννέα διαδηλωτές τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις, σύμφωνα με ακτιβιστές και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα -όπως «κάτω το στρατιωτικό καθεστώς»- κατά του Μουμπάρακ και του σημερινού προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Η συγκέντρωση ήταν η πολυπληθέστερη από τότε που την εξουσία ανέλαβε ο αλ-Σίσι.

Το πρωί του Σαββάτου δικαστήριο του Καΐρου απέσυρε την κατηγορία της συνέργειας σε φόνους που είχε απαγγελθεί σε βάρος του Μουμπάρακ για τον ρόλο του στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης το 2011, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του.

Επίσης το δικαστήριο απάλλαξε τον Μουμπάρακ από κατηγορίες για διαφθορά σε ξεχωριστή υπόθεση.

Ωστόσο ο 86χρονος πρώην πρόεδρος ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα επί τριάντα χρόνια, θα παραμείνει υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση διαφθοράς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024