Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη δήμαρχος Καισαριανής ο Ηλίας Σταμέλος, υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο τον Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3.933 ψήφους έναντι 3728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος, ο οποίος είχε αναδειχθεί δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων της κάλπης του Μαΐου.

Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155. Ψήφισαν 7.930 από τους 23.833 δημότες Καισαριανής.

Οι δημότες Καισαριανής κλήθηκαν α επιλέξουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) και τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β’ γύρου για μόλις μία ψήφο. Η παράταξη είχε από την αρχή ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α’ γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Τα ποσοστά του, όπως ανέφεραν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» οι συνεργάτες του πλησιάζουν το 75%.

Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β’ Κυριακή και 47,37% την α’ Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α’ Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας την σημερινή ψηφοφορία.

Ποσοστό 36% συγκέντρωσε ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος (υποστηρίζεται από τη ΝΔ), κατά τις επαναληπτικές εκλογές στον δήμο.

Ο κ. Δρίκος έλαβε 3.908 ψήφους (36%) και ακολούθησαν η Ιωάννα Κριεκούκη (που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) με 3.266 ψήφους (30%) και ο Θανάσης Πανωλιάσκος (που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) με έξι ψήφους λιγότερους, δηλ. 3.260 ψήφους (30%). Ψήφισε το 60% των δημοτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο