La Repubblica: «Δυναμίτης» κρίσης ενδεχόμενες ελληνικές εκλογές
«Δυναμίτη για το ευρωπαϊκό σύστημα» χαρακτηρίζει, σε άρθρο του, ενδεχόμενες ελληνικές εκλογές ο ιδρυτής της εφημερίδας La Reppubblica, Εουτζένιο Σκάλφαρι, στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας
«Δυναμίτη για το ευρωπαϊκό σύστημα» χαρακτηρίζει, σε άρθρο του, ενδεχόμενες ελληνικές εκλογές ο ιδρυτής της εφημερίδας La Reppubblica, Εουτζένιο Σκάλφαρι, στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας.
Ο ιταλός σχολιαστής αναφέρει ότι «οι ελληνικές εκλογές αποτελούν τον δυναμίτη που μπορεί να προκαλέσει κρίση όχι μόνον στο ευρωπαϊκό σύστημα, αλλά και στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, με μια πολιτική κρίση διεθνών διαστάσεων».
Ο Σκάλφαρι, ο οποίος στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της έλευσης της τρόικας στην Ιταλία, αναφέρει, επίσης, ότι «μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμόρφωνε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση για την Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμα, διότι ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να αποκηρύξει το ευρώ και την Ευρώπη».
Αναφερόμενος στην οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας, ο 90χρονος ιδρυτής και πρώην διευθυντής της εφημερίδας συμπληρώνει:
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να μείνει στην Ευρώπη μόνον υπό έναν όρο: αν η Ευρώπη αναλάβει για διάστημα πενήντα χρόνων το ελληνικό χρέος, καταβάλλοντας και τα επιτόκια.
Ο Ντράγκι είπε ότι το αίτημα θα μπορούσε και να γίνει δεκτό, λαμβάνοντας υπόψη το περιορισμένο ύψος του συγκεκριμένου χρέους, αλλά με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα προηγούμενο που αφορά, κυρίως, την Ιταλία.
Oι διαστάσεις του ιταλικού δημόσιου χρέους, όμως, λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς μια τέτοια διαδικασία και, εκτός αυτού, θα ξέσπαγε ένα κύμα κερδοσκοπίας μακράς διαρκείας που θα οδηγούσε την Ιταλία στην χρεοκοπία και μαζί της όλο το διεθνές τραπεζικό σύστημα».
Ο Εουτζένιο Σκάλφαρι, τέλος, τονίζει στο σχόλιό του ότι «για να μπορέσει η Ένωση να αντιδράσει στην κρίση, θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της ενωμένης και κυρίαρχης Ευρώπης» ενώ παράλληλα αναφέρει ότι «η εκχώρηση πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας από τις χώρες μέλη, πρέπει ν’ αρχίσει να συζητείται αμέσως από το Ευρωκοινοβούλιο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το κάθε κράτος που μετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- MEGA: Οι εκπομπές ψυχαγωγίας που κατέκτησαν την κορυφή στην τηλεθέαση
- H AI τα έκανε θάλασσα, η Ford επαναπροσλαμβάνει τους απολυμένους στον ποιοτικό έλεγχο
- Δωρεά 20 σκαφών για την ελληνική ιστιοπλοΐα από την Stoiximan και την ΕΟΕ για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού
- Παναθηναϊκός: Ο Ντε Φράι έπαιξε πιάνο πριν παίξει μπάλα
- Μάικλ Μπερν, o Βρετανός ηθοποιός των ταινιών «Ιντιάνα Τζόουνς» και «Χάρι Πότερ», πέθανε σε ηλικία 82 ετών
- Ιδρύεται Πανεπιστημιακό Τμήμα Τεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων στο Σουφλί
- Θεσσαλονίκη: Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες για τα γκαζάκια σε σπίτια στελεχών της ΝΔ
- «Θα καταστρέψουν το ποδόσφαιρο» – Η viral πρόβλεψη του Μαραντόνα για το Μουντιάλ 2026 (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442