«Παγώνουν» οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων στο Μικρολίμανο
«Παγώνει» η διαδικασία κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στο Μικρολίμανο που επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Είχε προηγηθεί τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με την οποία προτείνει να διατηρήσουν τις κατασκευές τους τα καταστήματα στο Μικρολίμανο μέχρι την έγκριση των μελετών ανάπλασης της περιοχής. Η τροπολογία ψηφίστηκε την Πέμπτη.
«Παγώνει» η διαδικασία κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στο Μικρολίμανο που επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Είχε προηγηθεί τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με την οποία προτείνει να διατηρήσουν τις κατασκευές τους τα καταστήματα στο Μικρολίμανο μέχρι την έγκριση των μελετών ανάπλασης της περιοχής. Η τροπολογία ψηφίστηκε την Πέμπτη.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες είχε φτάσει στα χέρια των καταστηματαρχών έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής το οποίο τους γνωστοποιούσε ότι στις 27 Νοεμβρίου στις 09.00 θα γίνουν κατεδαφίσεις κτισμάτων που έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετα.
Αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και σύμφωνα με πληροφορίες του ζήτησαν να μεσολαβήσει έτσι ώστε οι εργασίες κατεδάφισης να μετατεθούν για μετά τις γιορτές.
Πηγές του Δήμου Πειραιά σημείωναν προς «Το Βήμα» ότι ο κ. Μώραλης θα ζητούσε ένα χρόνο αναστολής των εργασιών και δήλωναν αισιοδοξία ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί. Αντίστοιχη περίπτωση αντιμετώπισαν οι αρμόδιες αρχές και στον Σχινιά, όπου με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα δάση τον περασμένο Αύγουστο έδωσε παράταση για ένα χρόνο στην κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων.
Παράλληλα συμπλήρωναν ότι ο δήμαρχος θα παρουσιάσει ένα σχέδιο συνολικής ανάπλασης της περιοχής.
Υπενθυμίζεται πως για το θέμα στα τέλη Οκτωβρίου ο δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, αλλά παράλληλα δεν θα πρέπει να πληγεί και η οικονομία της περιοχής, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442