«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας σε βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ενημερώνοντας τους βουλευτές για το περιεχόμενο και το κλίμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι ο υπουργός φέρεται να δήλωσε ότι ο πιο σκληρός και αδιάλλακτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις ήταν το ΔΝΤ.

Πληροφορίες ανάφεραν πως ο κ. Χαρδούβελης τόνισε μάλιστα ότι οι δανειστές «δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο».

Αυτή η αναφορά στις πρόωρες εκλογές προκάλεσε πλήθος σχολίων στον Τύπο, που έβλεπε επιβεβαίωση Χαρδούβελη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα δίδοντας τις εξής διευκρινίσεις για τα λεγόμενα του υπουργού.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο