Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδούβελης: Αδιάφορο το ΔΝΤ για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα

Χαρδούβελης: Αδιάφορο το ΔΝΤ για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας σε βουλευτές στη Βουλή, χωρίς να κάνει αναφορά σε πρόωρες εκλογές, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε σχόλια που πυροδότησε η συνομιλία του υπουργού με τους βουλευτές.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας σε βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ενημερώνοντας τους βουλευτές για το περιεχόμενο και το κλίμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι ο υπουργός φέρεται να δήλωσε ότι ο πιο σκληρός και αδιάλλακτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις ήταν το ΔΝΤ.

Πληροφορίες ανάφεραν πως ο κ. Χαρδούβελης τόνισε μάλιστα ότι οι δανειστές «δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο».

Αυτή η αναφορά στις πρόωρες εκλογές προκάλεσε πλήθος σχολίων στον Τύπο, που έβλεπε επιβεβαίωση Χαρδούβελη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα δίδοντας τις εξής διευκρινίσεις για τα λεγόμενα του υπουργού.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024