Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eπιχείρηση διάσωσης των μεταναστών νότια της Κρήτης

Eπιχείρηση διάσωσης των μεταναστών νότια της Κρήτης

Οι ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την επιχείρηση διάσωσης των περίπου 700 μεταναστών στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις», υπό σημαία Κιριμπάντι, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Το πλοίο ρυμουλκείται προς την Κρήτη από τη φρεγάτα «Ύδρα».

Οι ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την επιχείρηση διάσωσης των περίπου 700 μεταναστών στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις», υπό σημαία Κιριμπάντι, το οποίο τα ξημερώματα της Τρίτης έμεινε ακυβέρνητο, ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών, ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στην Ιεράπετρα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται, επίσης, παραπλέοντα εμπορικά σκάφη, ενώ στην περιοχή πετάει ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο έχει κατέβει ένας εκ των διασωστών του ελικοπτέρου Super Puma, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών.

Ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια παραπλέοντος εμπορικού πλοίου να ρυμουλκήσει το ακυβέρνητο σκάφος προς την Κρήτη, την προσπάθεια ανέλαβε η φρεγάτα «Ύδρα».

Η επιχείρηση διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως 8 μποφόρ και το ύψος του κύματος φθάνει τα τρία μέτρα.

Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Στην Ιεράπετρα έφθασε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό των προσπαθειών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 700 μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων -περίπου 200- γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, εκτός από τους μετανάστες στο πλοίο βρίσκονται επίσης ένοπλοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024