Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Αλέξανδρος Δουμάς: Μήπως ο ταξιτζής σου είναι σπιούνος;

Εμένα δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου.

Λόγω αφραγκίας έχω σχεδόν σταματήσει να αγοράζω βιβλία. Επειδή όμως οι συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα, κατεβάζω πλέον κλασσικά έργα από το Project Gutenberg. Δυστυχώς, υπάρχουν λίγα Ελληνικά βιβλία χωρίς πνευματικά δικαιώματα και τα πιο πολλά από αυτά είναι στην καθαρεύουσα (π.χ. διπυρίτης = παξιμάδι). Ευτυχώς όμως τα Αγγλικά και τα Γαλλικά μου με βοηθάνε να μην μένω χωρίς βιβλιοπαρέα.

Τώρα διαβάζω τον Comte De Moret του Δουμά και με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως ο Ιούλιος Βερν δεν ήταν ο μόνος Γάλλος που προέβλεπε το μέλλον. Γύρω στη σελίδα 100 ο γνωστός και από τους Τρεις Σωματοφύλακες Καρδινάλιος Ρισελιέ δίνει σε κάποιον άνθρωπό του το 50% της άδειας λειτουργίας για τα νέα παρισινά ταξί (κάτι φορητά καθίσματα σαν κινέζικα παλανκίνα που τα κουβαλάνε βαστάζοι στα χέρια).

Ο λόγος όμως για αυτή τη χάρη είναι πολύ πονηρός. Ο αρχιταξιτζής είναι υποχρεωμένος να δίνει αναφορά για όλα τα δρομολόγια (ποιος πάει πού) και οι βαστάζοι θα πρέπει να κρυφάκουνε όλες τις συνομιλίες των επιβατών των ταξί (πολλά είναι διθέσια).

Αρχίζω να ανησυχώ λοιπόν καθώς διαβάζω πως η δημοφιλής στο εξωτερικό (και αναμενόμενη στην Ελλάδα) υπηρεσία Uber ανακοίνωσε πρόσφατα πως ερευνά ένα στέλεχός της με την κατηγορία ότι αντέγραψε τον Μεγάλο Καρδινάλιο. Ο συγκεκριμένος manager φαίνεται πως παρακολουθούσε τις κινήσεις μιας δημοσιογράφου, ελπίζοντας να ξετρυπώσει κάτι σε βάρος της.

Έτσι, αν και φανατικός οπαδός της οργάνωσης, του data mining και της πληροφορικής γενικότερα έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι. Μήπως τελικά έχει και το μπάχαλο τα καλά του;

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής, πολιτικά ανένταχτος

Γιώργος Επιτήδειος

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024