Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Eurobank: Ισχνή αναμένεται να παραμείνει η ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη αναμένεται να συνεχίσει να είναι ισχνή, εκτιμούν αναλυτές της Eurobank, «λόγω της συνεχιζόμενης απομόχλευσης, των συνθηκών πιστωτικής στενότητας στην περιφέρεια, της αυξημένης ανεργίας και της εύθραυστης οικονομικής εμπιστοσύνης». Επίσης αναμένουν η ΕΚΤ να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς αξιογράφων το 2015.

Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη αναμένεται να συνεχίσει να είναι ισχνή, εκτιμούν αναλυτές της Eurobank.

«Εκτιμούμε ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα συνεχίσει να καταγράφει μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης λόγω της συνεχιζόμενης απομόχλευσης, των συνθηκών πιστωτικής στενότητας στην περιφέρεια, της αυξημένης ανεργίας και της εύθραυστης οικονομικής εμπιστοσύνης. Ωστόσο, θεωρούμε πως η χαλαρή νομισματική πολιτική, η υποτίμηση του ευρώ, η σθεναρή εξωτερική ζήτηση και ο μικρότερος βαθμός δημοσιονομικής προσαρμογής θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, η οποία αναμένεται να γίνει πιο αισθητή το 2015» εκτιμούν οι αναλυτές.

«Αναμένουμε η ΕΚΤ να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς αξιογράφων το 2015, ώστε να βελτιώσει τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες και να ενισχύσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης της οικονομίας. Συνολικά, εκτιμούμε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί κατά 0,8% και 1,1% το 2014 και 2015, αντίστοιχα» αναφέρουν οι αναλυτές της Eurobank.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024