Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν θα εφαρμοσθεί γιατί θα ακυρωθεί από την ψήφο του ελληνικού λαού, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει στην κυβέρνηση πως «απόλυτα συνεπής με τις μνημονιακές πολιτικές» κατέθεσε έναν προϋπολογισμό που συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες, αυξάνει τους φόρους και ακυρώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική.
Την κατηγορεί επίσης πως, κινούμενη στην ίδια καταστροφική λογική, προαναγγέλλει νέες ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
«Όλοι γνωρίζουν πως πέρα από τον φετινό προϋπολογισμό η κυβέρνηση συζητάει με τους δανειστές ένα πακέτο νέων μέτρων που θα συνοδεύει την προληπτική γραμμή στήριξης στο πλαίσιο ενός νέου μνημονίου. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι αυτός ο προϋπολογισμός δεν θα εφαρμοσθεί γιατί θα ακυρωθεί από την ψήφο του ελληνικού λαού», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου