Στην ανεργία περνά ο σωσίας του τέως ηγέτη της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ
Ο Άλεξ Σάλμοντ αποχώρησε από την ηγεσία της Σκωτίας μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, πικραμένος ενδεχομένως από την εξέλιξη των πραγμάτων. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει είναι ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμα συμπατριώτης του εξίσου, αν όχι περισσότερο πικραμένος. Πρόκειται για τον σωσία του, Τζον ΜαΚλίοντ.
Ο Άλεξ Σάλμοντ αποχώρησε από την ηγεσία της Σκωτίας μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, πικραμένος ενδεχομένως από την εξέλιξη των πραγμάτων. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει είναι ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμα συμπατριώτης του εξίσου, αν όχι περισσότερο πικραμένος. Πρόκειται για τον σωσία του, Τζον ΜαΚλίοντ.
«Ο κόσμος μου έλεγε στον δρόμο: Να, ο Άλεξ Σάλμοντ. Ίδιο πρόσωπο, ίδια χαρακτηριστικά. Ήμουν αδύνατος και πήρα κιλά για να είμαι ιδιος. Μετά με βρήκε η Σούζαν και μου ζήτησε φωτογραφίες. Στη συνέχεια εντάχθηκα στο πρακτορείο της» εξήγησε σε εκπομπή του BBC.

Για την ιστορία, η Σούζαν είναι ιδιοκτήρια του Susan Scott Lookalikes, ενός πρακτορείου που ειδικεύεται στο ζήτημα.
Με το πρακτορείο συνεργάζονται δεκάδες άνθρωποι που τυχαίνει να μοιάζουν με κάποια διασημότητα και πρωταγωνιστούν σε εκδηλώσεις, ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ κλπ.
«Η γυναίκα που θα συνειδητοποιήσει ότι μοιάζει στην Νίκολα Στέρτζεον (σ.σ. την διάδοχο του Σάλμοντ) θα βγάλει χρήματα» δηλώνει ο ΜαΚλίοντ.
Ο σωσίας έχει πάντως και ένα παράπονο: δεν έχει γνωρίσει τον Σάλμοντ. «Θα ήθελα πολύ να συμβεί. Θα είχε ενδιαφέρον.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
- H άνοια κοστίζει στην Ευρώπη εκατοντάδες δισ. τον χρόνο – Τα περισσότερα τα πληρώνουν οι οικογένειες
- Φωτιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Ελευθέριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442