Ολυμπιακός – Εθνικός στο τοπικό ντέρμπι της Α1 πόλο ανδρών
Το τοπικό ντέρμπι του Πειραιά, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού, ξεχωρίζει στο σαββατιάτικο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των ανδρών. Αν και έχει παρέλθει η εποχή που τα ματς αυτά έκριναν τίτλους και οι «ερυθρόλευκοι» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης, είναι ένα ματς γοήτρου που έχει πάντα ξεχωριστή θέση στο πρωτάθλημα πόλο.
Το τοπικό ντέρμπι του Πειραιά, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού, ξεχωρίζει στο σαββατιάτικο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των ανδρών. Αν και έχει παρέλθει η εποχή που τα ματς αυτά έκριναν τίτλους και οι «ερυθρόλευκοι» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης, είναι ένα ματς γοήτρου που έχει πάντα ξεχωριστή θέση στο πρωτάθλημα πόλο.
Άλλωστε, ο άλλοτε «αυτοκράτορας» έχει φτιάξει φέτος ένα αξιόμαχο σύνολο και θα προσπαθήσει να κοντράρει -κατά το δυνατόν- τους πρωταθλητές, οι οποίοι προετοιμάζονται για την έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ και το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τη Μπρέσια στην Ιταλία.
Εύκολη αποστολή αναμένεται να έχει η Βουλιαγμένη, που φιλοξενεί στο Λαιμό το Νηρέα Λαμίας, έστω κι αν στον πάγκο της δεν θα καθήσει ο Τεό Λοράντος, που είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Γλυφάδα.
Ο Παναθηναϊκός, που δεν κατάφερε να εμφανιστεί αξιόμαχος την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό, θέλει να πετύχει την πρώτη νίκη του στον Άλιμο με αντίπαλο το Καλαμάκι, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στο Ποσειδώνιο τον «νεοφώτιστο» Υδραϊκό τον πολλών βετεράνων, ο οποίος ξεκίνησε με άνετη νίκη απέναντι στο Νηρέα.
Γειτονικό ντέρμπι με… φόντο την αποφυγή των πλέι-άουτ διεξάγεται στη Γλυφάδα, μεταξύ του τοπικού ΑΝΟΓ και του Παλαιού Φαλήρου, ενώ τέλος στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος υποδέχεται τη Χίο, σε ένα ματς που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας των «κυανέρυθρων» από την περσινή περίοδο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/11
Νέας Σμύρνης 14.00 Πανιώνιος-Χίος (Σκαλοχωρίτης, Κωνσταντινίδης)
«Αντ. Δημητρόπουλος» 16.00 Γλυφάδα-Παλ. Φάληρο (Σταυρόπουλος, Στεφανάκης)
Ποσειδώνιο 17.00 ΠΑΟΚ-Υδραϊκός (Μονιούδης, Κουρτίδης)
ΝΟΒ 18.00 Βουλιαγμένη-Νηρέας Λαμίας (Κατσώνης, Θωμάς)
«Π. Καπαγέρωφ» 19.00 Ολυμπιακός-Εθνικός (Σταυρίδης, Κατσαρός)
Αλίμου 19.00 Καλαμάκι-Παναθηναϊκός (Σταυρόπουλος, Βόσικας)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 1 αγώνα)
1. Ολυμπιακός 11-2 3
. Εθνικός 16-9 3
. Υδραϊκός 11-4 3
. Βουλιαγμένη 9-7 3
. Καλαμάκι 6-4 3
6. Χίος 9-9 1
. ΠΑΟΚ 9-9 1
8. Γλυφάδα 7-9 0
. Παλαιό Φάληρο 4-6 0
. Πανιώνιος 9-16 0
. Νηρέας Λαμίας 4-11 0
. Παναθηναϊκός 2-11 0
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και …κατάγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται καλύτερος» (vid)
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για το φιλικό παιχνίδι με την Τβέντε (pic)
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει σε τρία ματς του Μουντιάλ (vid)
- Συγκινεί ο προπονητής της Άννας-Μαρίας: «Θα συνέχιζε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν πρόλαβε να ζήσει το όνειρο της»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442