Στήριξη στις μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη από τον Κάρολο Παπούλια
«Έχετε την απόλυτη στήριξή μου, γιατί πιστεύω απόλυτα ότι χωρίς δημόσια διοίκηση τίποτα δεν πετυχαίνει» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Έχετε την απόλυτη στήριξή μου, γιατί πιστεύω απόλυτα ότι χωρίς δημόσια διοίκηση τίποτα δεν πετυχαίνει» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Μητσοτάκης παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια έκθεση για τα αποτελέσματα του προγράμματος ενίσχυσης της διαφάνειας
και καταπολέμησης της διαφθοράς, παραδίδοντάς του και τη σχετική
έκθεση.
«Είναι μεγάλο έργο. Και απ’ ό,τι σας παρακολουθώ, προσπαθείτε. Και πρέπει να πω ότι έχετε την απόλυτη στήριξή μου, γιατί πιστεύω απόλυτα ότι χωρίς δημόσια διοίκηση τίποτα δεν πετυχαίνει», επισήμανε ο κ. Παπούλιας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός δήλωσε πως «η δημόσια διοίκηση θέλει τους κανόνες της και, πολλές φορές, αντιμετωπίζουμε μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία και παθογένειες του παλιού πελατειακού κράτους, τις οποίες πρέπει να διορθώσουμε, εάν θέλουμε να είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι για να χτίσουμε μια καινούργια διοίκηση».
Εκτίμησε μάλιστα ότι την προσπάθεια αυτή τη στηρίζει «η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών».
Μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις ενέργειές του ώστε να επιταχυνθεί η πειθαρχική δικαιοσύνη.
Όσον αφορά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κανένα σχόλιο, εκτιμώντας ότι υπάρχουν ακόμη τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας τον Δεκέμβριο, ώστε από τον Ιανουάριο η χώρα να συνεχίσει με σταθερότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Sumud Flotilla: Αντιδράσεις για το ρεσάλτο των ισραηλινών σε σκάφη του στόλου για τη Γάζα, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κρήτης
- Το «Τάμα» για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Η διαπραγμάτευση στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν δείχνει αδιέξοδη – Ίσως είναι ο ψυχρός πόλεμος της εποχής μας
- «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι» – Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
- Ο Τραμπ τιμωρεί τη Γερμανία του Μερτς – Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση των στρατευμάτων τους στη χώρα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τρεις ασκήσεις που τα βάζουν με την κακή στάση σώματος
- ΕΦΚΑ: Τρία πακέτα αναδρομικών σε συνταξιούχους – Τα ποσά, οι δικαιούχοι και οι πληρωμές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442