Την πρώτη φορά που το είδαν, οι επιστήμονες νόμιζαν ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, ίσως μια «παιχνιδιάρικη συμπεριφορά» κάποιου άπειρου αρσενικού. Το είδαν όμως να συμβαίνει ξανά και ξανά, και αναγκάζονται τώρα να το αναφέρουν στον επιστημονικό τύπο: ορισμένες φώκιες βρίσκουν σέξι τους πιγκουίνους.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Polar Biology καταγράφει τέσσερις περιπτώσεις ασυνήθιστης σεξουαλικής συμπεριφοράς στο νησί Μαριόν της Νοτίου Αφρικής, το οποίο βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό βόρεια της Ανταρκτικής.

Η δημοσίευση έχει τίτλο «Πολλαπλά συμβάντα σεξουαλικής παρενόχλησης βασιλικών πιγκουίνων (Aptenodytes patagonicus) από φώκιες (Arctocephalus gazella) της Ανταρκτικής)».

«Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε γιατί συμβαίνει αυτό» παραδέχεται ο Δρ Νίκο ντε Μπρούιν του Πανεπιστημίου της Πρετόρια, επικεφαλής της μελέτης. «Ίσως το ένστικτο του κυνηγιού έχει ανακατευθυνθεί σε σεξουαλική συμπεριφορά;» προτείνει.

Η σεξουαλική παρεκτροπή καταγράφηκε για πρώτη φορά το 2006 -οι ερευνητές περιέγραψαν εκείνο το πρώτο περιστατικό στο Journal of Ethology περισσότερο ως αξιοπερίεργο.

Έκτοτε όμως συνέβη και σε τρεις ακόμα άτυχους πιγκουίνους σε κοντινές περιοχές, οδηγώντας τον Ντε Μπρούιν στο συμπέρασμα ότι οι φώκιες μιμούνταν η μία την άλλη.

Σε όλες τις περιπτώσεις, «η φώκια κυνηγά, συλλαμβάνει και καβαλάει τον πιγκουίνο. Η φώκια στη συνέχεια επιχειρεί συνουσία αρκετές φορές, με διαστήματα ξεκούρασης ενδιάμεσα» γράφουν οι ερευνητές.

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση πρέπει να υπήρξε και διείσδυση, επισημαίνουν.

Οι ερευνητές θεωρούν πάντως απίθανο να μην μπορούν οι φώκιες να ξεχωρίσουν έναν πιγκουίνο από μια άλλη φώκια.

Το βασικό επιχείρημα είναι πως, σε ένα από τα τέσσερα περιστατικά, ο βιαστής πρώτα έκανε σεξ με το θύμα του και μετά το έφαγε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο