Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ μετά την επίθεση στη συναγωγή

Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ μετά την επίθεση στη συναγωγή

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιερουσαλήμ, μετά τη βάρβαρη επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή. Τμήματα της ανατολικής Ιερουσαλήμ έχουν κλείσει υπό τον φόβο επεισοδίων. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε τα ονόματα των νεκρών: πρόκειται για τρεις άνδρες με αμερικανική και ισραηλινή υπηκοότητα, καθώς και για έναν άνδρα με βρετανική και ισραηλινή υπηκοότητα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιερουσαλήμ, μετά τη βάρβαρη επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή. Τμήματα της ανατολικής Ιερουσαλήμ έχουν κλείσει υπό τον φόβο επεισοδίων.

Δύο άνδρες που κρατούσαν πυροβόλα όπλα, μαχαίρια και τσεκούρια έσπειραν το θάνατο σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, πριν πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε τα ονόματα των νεκρών: πρόκειται για τρεις άνδρες με αμερικανική και ισραηλινή υπηκοότητα, καθώς και για έναν άνδρα με βρετανική και ισραηλινή υπηκοότητα.

Οι τρεις αμερικανοϊσραηλινοί ήταν οι Μόσε Τουέρσκι, Αριγέ Κοπίνσκι και Καλμάν Λεβίν, ενώ ο άνδρας που είχε βρετανική και ισραηλινή υπηκοότητα ονομάζεται Αβραάμ Σμούελ Γκόλντμπεργκ.

Όλες οι εξελίξεις:

Η επίθεση έγινε στη συναγωγή του Κεχιλάτ Μπνέι Τορά στην συνοικία της δυτικής Ιερουσαλήμ Χαρ Νοφ, όπου σημαντικό τμήμα των κατοίκων είναι υπερορθόδοξοι.

Η αστυνομία έχει κλείσει τμήματα της ανατολικής Ιερουσαλήμ υπό τον φόβο επιθέσεων, ενώ έχει αποκλειστεί και η συνοικία Τζάμπελ Μουκάμπερ, στην οποία ζούσαν οι δράστες της επίθεσης. Σύμφωνα με τη Haaretz, έντεκα άτομα -συγγενείς των δραστών- έχουν συλληφθεί.

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα άρουν ορισμένους περιορισμούς που αφορούν την οπλοκατοχή προκειμένου να ενισχύσουν την αυτοάμυνα των ισραηλινών.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς δήλωσε: «Τις επόμενες ώρες θα άρω κάποιους περιορισμούς που αφορούν την οπλοκατοχή».

Όπως επεσήμανε, το μέτρο αυτό θα αφορά Ισραηλινούς που διαθέτουν ήδη άδεια οπλοκατοχής, όπως οι αξιωματικοί του στρατού, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να φέρουν όπλα εκτός υπηρεσίας, αλλά και «τους σχολικούς φύλακες ή τους φύλακες νηπιαγωγείων», οι οποίοι θα μπορούν να παίρνουν τα όπλα τους σπίτι.

Ο Αχαρόνοβιτς ανακοίνωσε, επίσης, «την ενίσχυση των ελέγχων στις εισόδους και τις εξόδους», ώστε να απομονώνονται κάποιες συνοικίες της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία έχει προσαρτηθεί στο Ισραήλ.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί στην πόλη εδώ και χρόνια.

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ τις τελευταίες εβδομάδες, με τις εκατέρωθεν επιθέσεις να έχουν αυξηθεί και τους ισραηλινούς να εκφράζουν φόβο για μία Ιντιφάντα (εξέγερση).





Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024