Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γνωρίστε και... βαπτίστε τη μασκότ του Euro 2016

Γνωρίστε και… βαπτίστε τη μασκότ του Euro 2016

Την επίσημη μασκότ του Euro 2016, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή την Τρίτη. Η μασκότ είναι ένα «απλό αγόρι», όπως... δηλώνει στην ιστοσελίδα της UEFA, το οποίο φοράει μια ποδοσφαιρική εμφάνιση που φέρει το νούμερο «16», δηλαδή της χρονολογίας που θα διεξαχθεί η διοργάνωση (σ.σ καλοκαίρι του 2016), καθώς και μια κόκκινη μπέρτα.

Την επίσημη μασκότ του Euro 2016, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή την Τρίτη. Η μασκότ είναι ένα «απλό αγόρι», όπως… δηλώνει στην ιστοσελίδα της UEFA, το οποίο φοράει μια ποδοσφαιρική εμφάνιση που φέρει το νούμερο «16», δηλαδή της χρονολογίας που θα διεξαχθεί η διοργάνωση (σ.σ καλοκαίρι του 2016), καθώς και μια κόκκινη μπέρτα.

«Είμαι ένα απλό αγόρι, σαν πολλά άλλα! Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας. Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και από πολύ μικρή ηλικία μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο με τους φίλους μου». Με αυτά τα λόγια συστήνεται στο κοινό…

Η μπέρτα που φοράει παραπέμπει σε σούπερ ήρωα, γι’ αυτό λέει πως: «Μια μέρα που έψαχνα μια μπάλα, είδα ένα μυστήριο σχήμα πίσω από κάτι θάμνους. Πήγα πιο κοντά και τότε βρήκα ένα πολύ παλιό μαγικό μπαούλο. Το άνοιξα και μέσα βρήκα τρία πολύ εντυπωσιακά αντικείμενα: μια κόκκινη μπέρτα, ένα ζευγάρι καινούρια ποδοσφαιρικά παπούτσια και μια μπάλα του EURO 2016. Ξαφνικά τα πράγματα άρχισαν να στροβιλίζονται γύρω μου και ανακάλυψα ότι μπορούσα να κάνω ένα σωρό ωραία πράγματα».

Για τις «μαγικές» δυνάμεις του έχει να πει: «Η μπέρτα μου δίνει την ευκαιρία να πετάω στον ουρανό και να παίζω μπάλα με πάρα πολλούς ανθρώπους την ίδια μέρα. Τα μαγικά παπούτσια με βοηθούν να κάνω σπουδαία κόλπα, ακόμα και να δημιουργώ καινούρια δικά μου, ενώ η μπάλα κάνει όλους τους ανθρώπους να θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, δεν αποτυγχάνει ποτέ».

Τέλος για την αποστολή του δηλώνει: «Η αποστολή μου είναι να περάσουμε καλά με όλους τους οπαδούς και να γιορτάσουμε την τέχνη του ποδοσφαίρου».

Όσον αφορά το όνομα, το αγόρι αυτό είναι ακόμα… αβάπτιστο, αφού το όνομα του θα του το δώσουν οι οπαδοί, οι οποίοι μπορούν να ψηφίσουν στην επίσημη σελίδα της UEFA, ανάμεσα στα ονόματα: «Driblou», «Goalix» και «Super Victor».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024