Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αποστολή Rosetta εμπνέει θεωρίες συνωμοσίας

Η αποστολή Rosetta εμπνέει θεωρίες συνωμοσίας

Η ευρωπαϊκή αποστολή Rosetta έγραψε ιστορία την περασμένη εβδομάδα με την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη. Μόνο που το αντικείμενο 67P δεν είναι κομήτης αλλά δημιούργημα εξωγήινων, αποκαλύπτουν ειδικοί που γνωρίζουν από UFO.

Η ευρωπαϊκή αποστολή Rosetta έγραψε ιστορία την περασμένη εβδομάδα με την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη. Μόνο που το αντικείμενο 67P δεν είναι κομήτης αλλά δημιούργημα εξωγήινων, αποκαλύπτουν ειδικοί που γνωρίζουν από UFO.

Μια «εναλλακτική» θεωρία για το Rosetta παρουσιάζεται στο UFOSightingsDaily.com, το οποίο δημοσιεύει ένα email που υποτίθεται ότι εστάλη ανώνυμα από υπάλληλο της ESA, της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας.

«Μην πιστέψετε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ότι μια διαστημική υπηρεσία θα αποφάσιζε ξαφνικά να ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει και να στείλει ένα σκάφος σε ένα ταξίδι 12 ετών, μόνο και μόνο για να τραβήξει μερικές κοντινές εικόνες ενός κομήτη που επιλέχθηκε τυχαία» γράφει το μήνυμα.

«Ο κομήτης 67P δεν είναι κομήτης» συνεχίζει. «Πριν από 20 χρόνια, η ΝASA άρχισε να λαμβάνει ραδιοεκπομπές άγνωστης προέλευσης. Αργότερα θα γινόταν γνωστό ότι πιθανότατα προέρχονταν από την κατεύθυνση αυτού που ονομάζουμε σήμερα κομήτης 67P. Στο εξωτερικό του φέρει ίχνη ενός αφύσικου εδάφους και μηχανικών εξαρτημάτων».

«Ό,τι κι αν είναι αυτό το αντικείμενο, δεν ζήτησε να το βρούμε και να το εξετάσουμε» προειδοποιεί.

Σχολιάζοντας το μήνυμα, ο συνεργάτης του δικτυακού τόπου Σκοτ Ουόρινγκ εκτιμά ότι τα «σήματα» που εκπέμπει ο κομήτης είναι χαιρετισμοί από εξωγήινους. «Πιστεύω ότι η προσεδάφιση του σκάφους της ESA ήταν το ισοδύναμο μιας χειραψίας. Η επόμενη κίνηση θα έρθει σύντομα» γράφει.

Όσον αφορά τους ήχους που κατέγραψε το Rosetta στον κομήτη, ο Ουόρινγκ θεωρεί ότι πρόκειται για απόπειρα επικοινωνίας.

«Κατά τη γνώμη μου δεν είναι κώδικας» λέει. «Είναι ο τρόπος με τον οποίο οι εξωγήινοι επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να μιλούν. Ένα είδος τηλεπάθειας που μεταφράστηκε σε πρωτόγονα ραδιοκύματα. Αυτές είναι οι σκέψεις τους. Δεν μιλούν».

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη θεωρία συνωμοσίας που εμπνέει το Rosetta. Τον Σεπτέμβριο, το BPEarthWatch δημοσιοποίησε βίντεο που υποτίθεται ότι έδειχνε δύο UFO να ίπτανται γύρω από τον κομήτη, πάνω στον οποίο διακρίνεται κάτι που μοιάζει με κεραία.

«Αυτές οι εικόνες δεν είναι φυσιολογικές» προειδοποιούσε ο αφηγητής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024