Ο Όμιλος Coca-Cola HBC, μέλος του οποίου είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον, κατατάσσεται στην κατηγορία A από τον ανεξάρτητο οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP) και εντάσσεται στον δείκτη CDP Global Climate Performance Leadership Index 2014, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για μια διάκριση που έρχεται να προστεθεί στην ηγετική θέση που κατέλαβε ο Όμιλος ανάμεσα […]

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC, μέλος του οποίου είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον, κατατάσσεται στην κατηγορία A από τον ανεξάρτητο οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP) και εντάσσεται στον δείκτη CDP Global Climate Performance Leadership Index 2014, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για μια διάκριση που έρχεται να προστεθεί στην ηγετική θέση που κατέλαβε ο Όμιλος ανάμεσα σε εταιρείες ποτών στους δείκτες Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) για το 2014, με βάση τους δείκτες αξιολόγησης Dow Jones (Dow Jones Sustainability Indices ).

Σημειώνεται ότι για 7η συνεχή χρονιά η εταιρεία κατατάσσεται στους δείκτες αυτούς, ενώ για πρώτη φορά ηγείται και τους παγκόσμιους και τους ευρωπαϊκούς σχετικούς δείκτες αξιολόγησης.

Τα σημεία με βάση τα οποία η εταιρεία έλαβε τη διάκριση από τον CDP, αφορούν:

· πρωτοβουλίες που θα μειώσουν τις ανάγκες εισαγωγής ζάχαρης έως το 2015
· τη συνεργασία με προμηθευτές που θα κατασκευάζουν ψυγεία χωρίς HFC. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2015 όλος ο καινούργιος εξοπλισμός δεν θα διαθέτει υδροφθοράνθρακες (HFC)
· την επένδυση €3 εκ. το 2013 σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας

Αναλυτικότερα, η Coca-Cola HBC προσέφερε εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα και τις μεθόδους διαχείρισης που εφαρμόζει όσον αφορά το αποτύπωμα του άνθρακα, τη στρατηγική της για την κλιματική αλλαγή, τις διαδικασίες διαχείρισης κινδύνων και τα αποτελέσματα, τα οποία καθορίζουν με σαφήνεια και καθιστούν μετρήσιμους τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που αφορούν την κλιματική αλλαγή, καταλήγοντας σε μια σειρά πρωτοβουλιών, που συμβάλλουν στη μείωση των απόλυτων εκπομπών άνθρακα (άμεσων και έμμεσων) κατά συνολικά 5,3% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, στους δείκτες DJSI, που αξιολογούν περισσότερες από 2.500 από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, η Coca-Cola HBC κατέκτησε την πρώτη θέση στον τομέα των ποτών. Η συνολική βαθμολογία της εταιρείας ήταν 89%, από 81% πέρυσι αποτελώντας την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα ως προς τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η μεγαλύτερη πρόοδος στα κοινωνικά κριτήρια σημειώθηκε στους εξής τομείς:

· διαχείριση του εμπορικού ονόματος και των σχέσεων με πελάτες,
· υγείας και της διατροφή,
· διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας
· προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων
· διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

Ως προς την περιβαλλοντική της διάσταση, η υψηλότερη βαθμολογία επιτεύχθηκε στις κατηγορίες της διαχείρισης κινδύνων για τη συσκευασία και το νερό, όπου η εταιρεία κατέκτησε 100 πόντους.

Ο Δημήτρης Λόης, CEO της Coca-Cola HBC, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για την αναγνώρισή μας ως ηγετών του κλάδου μέσω της συμπερίληψής μας σε αυτούς τους δύο δείκτες- ορόσημα που αξιολογούν της εταιρική απόδοση σε επίπεδο αειφορίας. Η σημαντική βελτίωση που επιτύχαμε φέτος στον δείκτη DJSI και η αναβάθμισή μας στην κατηγορία A από την CDP, που για πρώτη φορά εξετάζει όλες τις εταιρείες που ηγούνται στον τομέα της ευαισθητοποίησης απέναντι στο περιβάλλον σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύουν ότι η αειφορία βρίσκεται στην καρδιά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας, και αποτελούν απτή επιβράβευση του έργου μας».

Σε συνέπεια με την στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης του Ομίλου, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναλαμβάνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στην παραγωγική διαδικασία και ευρύτερα στη διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η νέα συσκευασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, με 24% λιγότερο πλαστικό (PET), αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η νέα φιάλη συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων κατά 23, 81%, ενώ μέσω του ειδικού σχεδιασμού της βοηθά στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ελαχιστοποιεί τον όγκο της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr