Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf R Variant 2015: Πρακτικό πνεύμα επιδόσεων

VW Golf R Variant 2015: Πρακτικό πνεύμα επιδόσεων

Η γκάμα του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου αποκτά μια ακόμα πανίσχυρη R έκδοση με την μορφή της πρακτικότερης εκδοχής του.


Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει την… ισχυρά πρακτική έκδοση του Golf η οποία πραγματοποιεί την εκθεσιακή της πρεμιέρα στην έκθεση του Los Angeles.

Αποτελώντας ουσιαστικά την station wagon εκδοχή του οικείου Golf R, το VW Golf R Variant σχεδιάστηκε για να προσφέρει ένα «επιτυχές κράμα πρακτικότητας και εκδόσεων» αποτελώντας παράλληλα και το πρώτο δείγμα του είδους του στην 40χρονη ιστορία του γερμανικού μικρομεσαίου και στην –πιο- πρόσφατη ιστορία των R εκδόσεων.

Εξωτερικά, το Golf R Variant ξεχωρίζει από τις τυπικές πινελιές των κορυφαίων εκδόσεων της VW στις οποίες συγκαταλέγονται οι επιθετικότεροι προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, η χαρακτηριστική γρίλια με το “R” που πλαισιώνεται από φώτα bi-Xenon με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, ο γυαλιστερός αεροδυναμικός διαχύτης πίσω, οι τέσσερις επιχρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης και τα LED φωτιστικά σώματα.

Στο ίδιο, «R» μήκος κύματος κινούνται και οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου κυριαρχούν τα sport καθίσματα με λεπτομέρειες από Alcantara στην επένδυση και τις χαρακτηριστικές ραφές, ο γαλάζιος φωτισμός και το αναβαθμισμένο infotainment, με ορισμένες ενδείξεις του να εμφανίζονται στην κεντρική κονσόλα, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα απαραίτητα R λογότυπα.

Στην καρδιά του Golf R Variant, φιλοξενείται ένας δίλιτρος TSI με απόδοση 300 ίππους και 380 Nm ροπής όπως και στην περίπτωση της αντίστοιχης hatchback έκδοσης. Ο κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτιου διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων και με την συνδρομή συστήματος τετρακίνησης, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

Χάρη στον παραπάνω συνδυασμό το πρακτικό Golf R επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Σε ό,τι αφορά τις τιμές κατανάλωσης το γερμανικό sport wagon απαιτεί 7,0 λίτρα/100 χλμ. μέγεθος που αντιστοιχεί σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 163 γρ./χλμ.

Τις προδιαγραφές του πανίσχυρου station wagon συμπληρώνουν τo οικείo, από το Golf R Hatchback, προσαρμοσμένο στις R ανάγκες του, σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC Sport καθώς και η δυνατότητα επιλογής τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης, Eco, Normal, Individual και Race.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024