Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από το Σάββατο οι e-αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Από το Σάββατο οι e-αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Στην ιστοσελίδα www.energo-eke.gr, θα μπορούν από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου οι δικαιούχοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, για να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο ξεκινά να εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 δήμους. 

Στην νέα ιστοσελίδα www.energo-eke.gr, μπορούν από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου οι δικαιούχοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ξεκινά να εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 δήμους.

Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου και το ποσό θα δοθεί σε όλους αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2014. Από την επόμενη χρονιά, η είσπραξη του βοηθήματος θα υπολογίζεται από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης έχει χαρακτηρίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως την πιο σημαντική και ελπιδοφόρα κοινωνική μεταρρύθμιση που έχει δει ο τόπος.


Σύμφωνα με το υπουργείο, «η δικαιοσύνη και η διαφάνεια για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι εξασφαλισμένες, ώστε να μην μείνει απ’ έξω κάποιος που το δικαιούται, αλλά ούτε να παρεισφρήσει κάποιος που δεν το δικαιούται».

Σημειώνεται ότι ήδη από την αρχή της εβδομάδας, πραγματοποιούνται ταχύρρυθμα σεμινάρια για τους υπαλλήλους των 13 δήμων όπου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024