Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: Βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες Αιγύπτου και Αραβικών Εμιράτων

Λιβύη: Βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες Αιγύπτου και Αραβικών Εμιράτων

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά στις πρεσβείες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή σημαντικές ζημιές. Στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν βρίσκονταν υπάλληλοι τη στιγμή της έκρηξης. Για τρεις τραυματίες φρουρούς κάνει λόγο το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά στις πρεσβείες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή σημαντικές ζημιές.

Στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν βρίσκονταν υπάλληλοι τη στιγμή της έκρηξης.

Ωστόσο, τρία άτομα, που εργάζονται ως φρουροί ασφαλείας, τραυματίστηκαν καθώς βρίσκονταν έξω από το κτίριο, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εκρήξεις ακολουθούν μία σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν την Τετάρτη σε πόλεις της Λιβύης, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης που εδρεύει στην ανατολική πόλη Τομπρούκ και η οποία αμφισβητείται από την αντίπαλη κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη.

Τόσο η Αίγυπτος όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακολούθησαν το παράδειγμα άλλων χωρών και απομάκρυναν το διπλωματικό τους προσωπικό από την πρωτεύουσα το καλοκαίρι ύστερα από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Τρίπολη ανάμεσα σε ένοπλες οργανώσεις που επιδιώκουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη χώρα.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι από την έκρηξη βόμβας έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε κτίρια και σε κάποια καταστήματα, αλλά δεν είναι βέβαιο αν επλήγη και το κτίριο της πρεσβείας.

Η πρεσβεία της Αιγύπτου είναι κλειστή από τον Ιανουάριο και εκείνη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τον Μάιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν στόχοι των επιθέσεων ήταν οι ίδιες οι πρεσβείες.

Τρία χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι, κλιμακώνεται η ένταση στη χώρα καθώς αντίπαλες ένοπλες οργανώσεις διεκδικούν την εξουσία και τον έλεγχο των πετρελαϊκών πόρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024