Δεν υπήρξε παραβίαση νόμων στο Λουξεμβούργο λέει τώρα ο Σόιμπλε
Υποστηρικτικές δηλώσεις υπέρ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο των επικρίσεων για τον ρόλο του στην ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση πολυεθνικών εταιρειών στο Λουξεμβούργο έκανε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Υποστηρικτικές δηλώσεις υπέρ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο των επικρίσεων για τον ρόλο του στην ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση πολυεθνικών εταιρειών στο Λουξεμβούργο έκανε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η πρακτική είναι δυσάρεστη, αλλά η εκτόξευση προσωπικών κατηγοριών…Δεν υπήρξε παραβίαση νόμων. Το ίδιο πράγμα συνέβαινε και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο rbb Inforadio.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος χρημάτισε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί μία εικοσαετία και υπουργός Οικονομικών για τα 14 από τα χρόνια αυτά, ανέλαβε χθες Τετάρτη την πολιτική ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία το Λουξεμβούργο είχε υπογράψει συμφωνίες με 340 εταιρείες, επιτρέποντάς τους να αποφύγουν την φορολόγηση.
Ο Σόιμπλε έχει ασκήσει επανειλημμένα πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βελτίωση της ανταλλαγής φορολογικών στοιχείων μεταξύ των κρατών μελών. Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά τις αποκαλύψεις, περί μυστικών συμφωνιών ανάμεσα στο Λουξεμβούργο και 340 πολυεθνικές, που έκανε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «το Λουξεμβούργο έχει πολλά να κάνει για να βελτιώσει τις φορολογικές πρακτικές του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442