Ξεπέρασαν τις 5.000 οι νεκροί από τον Έμπολα
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του ιού Έμπολα ξεπέρασε τους 5.000, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του ιού Έμπολα ξεπέρασε τους 5.000, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Με βάση τον απολογισμό αυτό, από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου είχαν καταγραφεί 14.098 κρούσματα και 5.147 θάνατοι από τον ιό αυτό.
Ο ΠΟΥ εξέφρασε ανησυχία γιατί συνεχίζεται η «μεγάλη αύξηση» των κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε όπου, μέσα σε μια εβδομάδα, αναφέρθηκαν 421 νέα κρούσματα.
Όσον αφορά το Μαλί, μέχρι σήμερα υπάρχουν συνολικά τέσσερα επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα και τέσσερις νεκροί, διευκρίνισε ακόμη ο οργανισμός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
- Συντάξεις «πείνας» για 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες
- Το HIIT είναι το must fitness πρόγραμμα των διακοπών
- Παύει ο Δακτύλιος από σήμερα – Μέχρι πότε θα ισχύει η ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-136x85.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442