Για να «Μεγαλώνουμε με Υγεία» έτρεξε στο Μαραθώνιο η ομάδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
Με το μήνυμα «Μεγαλώνουμε με Υγεία», η ομάδα δρομέων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) συμμετείχε στο φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης.
Με το μήνυμα «Μεγαλώνουμε με Υγεία», η ομάδα δρομέων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) συμμετείχε στο φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης.
«Μεγαλώνουμε με Υγεία» σημαίνει ότι υιοθετούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινές συμπεριφορές, όπως η τακτική άσκηση, η αποχή από το κάπνισμα, ο εμβολιασμός για την πρόληψη νοσημάτων (π.χ γρίπη, πνευμονιοκοκκική νόσος), η ισορροπημένη διατροφή και οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουμε.
Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία» και της συμμετοχής της ΕΠΕ ως θεσμικού εταίρου του 32ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.
Πάνω από διακόσιοι δρομείς – υποστηρικτές της ενημερωτικής εκστρατείας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΠΕ και έτρεξαν σε όλες τις διαδρομές του Αγώνα, φορώντας το αθλητικό μπλουζάκι της ενέργειας. Ανάμεσά τους στελέχη και συνεργάτες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, δημοσιογράφοι αλλά και επώνυμοι, όπως ο παλαίμαχος παίκτης της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Άγγελος Κορωνιός και o ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Η ομάδα των δρομέων έτρεξε με την πολύτιμη καθοδήγηση και προπονητικές συμβουλές του παλαίμαχου Πρωταθλητή Ελλάδας στα 10 χλμ. και Βαλκανιονίκη, Μανώλη Χάντζου.
Επιπλέον, το τριήμερο 6-8 Νοεμβρίου, η ΕΠΕ συμμετείχε με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην έκθεση ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic, που πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο TAE KWO DO, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες συμπολίτες μας να κάνουν δωρεάν σπιρομετρήσεις από ειδικούς Πνευμονολόγους – μέλη της ΕΠΕ και να ενημερωθούν για το πώς, υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούν να διασφαλίσουν όσο γίνεται περισσότερο την υγεία τους και να προσθέσουν χρόνια αλλά και καλύτερη ποιότητα στη ζωή τους».
H ενημερωτική εκστρατεία «Μεγαλώνουμε με Υγεία» υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Pfizer Hellas.
health.in.gr
- «Η ψυχή μου μού ζήτησε να το κάνω»: Ο ήρωας του Μπόνταϊ μιλά για τις δραματικές στιγμές της επίθεσης
- Ελληνική Κουζίνα: Το πρώτο τεύχος του 2026 έρχεται την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Ψάχνεται για μεταγραφή ο Αρτέτα: «Χρειαζόμαστε 24-25 παίκτες κι έχουμε πολλούς τραυματίες»
- Έργο οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Άμφισσας – Δελφών
- Με περιφράξεις προσπαθεί ο δήμος Ηρακλείου να προστατεύσει τον δημόσιο χώρο από τις αυτοσχέδιες χωματερές
- Νέα στοιχεία φέρνουν το σύμπαν πιο κοντά στη «Μεγάλη Σύνθλιψη» – Οι τελευταίες αναλύσεις για τη σκοτεινή ενέργεια
