Nίμιτς: Καμία πρόοδος στη συνάντηση με τους αντιπροσώπους Ελλάδας-ΠΓΔΜ
Χωρίς «κανένα καινούριο στοιχείο» και χωρίς να αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος συνέχισης των συνομιλιών, έληξε η συνάντηση που είχε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο Μάθιου Νίμιτς, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, αντίστοιχα.
Χωρίς «κανένα καινούριο στοιχείο» και χωρίς να αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος συνέχισης των συνομιλιών, έληξε η συνάντηση που είχε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο Μάθιου Νίμιτς, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, αντίστοιχα.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «δύσκολο ζήτημα». Ανέφερε δε ότι χθες είχε χωριστές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών και σήμερα είχε δίωρη από κοινού συνάντηση και ότι συζητήθηκαν τα «βασικά θέματα» για «να προσεγγίσουμε προς μία λύση», όπως είπε, «η οποία θα πρέπει να αποσκοπεί και στην ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή».
Ο κ. Νίμιτς επεσήμανε επίσης ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τους «επόμενους μήνες», χωρίς αυτή τη φορά να διευκρινίσει αν θα ξανακαλέσει τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη ή αν θα μεταβεί ο ίδιος στις δυο χώρες και πότε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, τόνισε ότι «δεν πετύχαμε καμία πρόοδο (κατά τη σημερινή συνάντηση)» και ότι «οι δυο πλευρές έχουν μια καλύτερη διαμορφωμένη ιδέα για τον στόχο των συνομιλιών», προσθέτοντας επίσης ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία».
Σε σχετική ερώτηση, δεν θέλησε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Αμφίπολη, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «ενθάρρυνσή» του σε κάθε είδους ανασκαφές που αναδεικνύουν ιστορικά στοιχεία.
Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλάκης δήλωσε ότι ο νέος αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις συνομιλίες «ουσιαστικά επανέλαβε τις ίδιες σκέψεις τις οποίες έχουν τα Σκόπια και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το καινούριο να σας πω».
Κατέληξε, λέγοντας: «Σήμερα δεν υπήρξαν καινούριες ιδέες. Καινούριες ιδέες θα υπάρξουν τον επόμενο χρόνο, τώρα σε ποιο μήνα θα το κάνει δεν ξέρουμε. Ίσως στο μέλλον να βγει κάτι.»
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής