Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιβ Μερς: Έχασε το μομέντουμ η ανάκαμψη στην ευρωζώνη

Ιβ Μερς: Έχασε το μομέντουμ η ανάκαμψη στην ευρωζώνη

Την ανησυχία του για την υποτονική ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης εξέφρασε χθες Δευτέρα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ιβ Μερς, μεταθέτοντας το βάρος των αποφάσεων στις χώρες, παρά στην ΕΚΤ.

Την ανησυχία του για την υποτονική ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης εξέφρασε χθες Δευτέρα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ιβ Μερς, μεταθέτοντας το βάρος των αποφάσεων στις χώρες παρά στην ΕΚΤ.

«Η οικονομική κατάσταση είναι κρίσιμη, η ανάπτυξη είναι αδύναμη και ο πληθωρισμός είναι ασυνήθιστα χαμηλός», ανέφερε ο Μερς, προσθέτοντας ότι η οικονομία έχει χάσει τη δυναμική της.

«Σε ιστορικούς όρους η μέτρια ανάπτυξη είναι πολύ χαμηλή» είπε, μιλώντας ενώπιον κοινού σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κοντά στην Στουτγάρδη, στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το Reuters, αναφερόμενος ο Μερς στη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία των 18 χωρών της ευρωζώνης, είπε ότι δεν βρίσκεται πλέον μακριά από αυτό το ζοφερό σκηνικό. «Δεν υπήρξε ένδειξη βελτίωσης της υποτονικής επίδοσής της σε πρόσφατα στοιχεία», ανέφερε.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί πολιτικοί και αναλυτές ελπίζουν ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα ασκήσει περισσότερη πίεση στην ΕΚΤ για να παρατείνει το πρόγραμμα αγοράς χρέους της στην αγορά κυβερνητικών ομολόγων, ο Μερς ξεκαθάρισε ότι εναπόκειται τώρα στις κυβερνήσεις να ενεργήσουν, προχωρώντας σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Η αδύναμη ανάπτυξη που βλέπουμε παντού είναι ένδειξη της ανάγκης για δράση σε ολόκληρη την ευρωζώνη», ανέφερε.

Σημειώνεται πως την Κυριακή και ένα άλλο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ο Μπενουά Κερέ είχε δηλώσει πως αν και η ΕΚΤ έχει δεσμευτεί να λάβει πρόσθετα μέτρα εφόσον υπάρξει ενδεχόμενο διατήρησης του πληθωρισμού σε πολύ χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο, ωστόσο η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη κατά τρόπο διαρκή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024