Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάπτυξη για την Ελλάδα μετά από έξι χρόνια, βλέπει το Bloomberg

Ανάπτυξη για την Ελλάδα μετά από έξι χρόνια, βλέπει το Bloomberg

«H ελληνική οικονομία, πιθανότατα, αναπτύχθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια». Αυτό προκύπτει από τον μέσο όρο επτά εκτιμήσεων που έγιναν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, εν όψει της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων την ερχόμενη Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.

«H ελληνική οικονομία, πιθανότατα, αναπτύχθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια».

Αυτό προκύπτει από τον μέσο όρο επτά εκτιμήσεων που έγιναν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, εν όψει της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων την ερχόμενη Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.

«Η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει βγει από τη χειρότερη ύφεσή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να βοηθήσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία στην έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το δημοσίευμα».

«Η επιτυχία του κ. Σαμαρά να θέσει υπό έλεγχο τα δημόσια οικονομικά μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης το 2012, τον έχει ενθαρρύνει να πιέσει για την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης στο τέλος του έτους», σημειώνει το Bloomberg.

«Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Αντρέας Σόιερλε, οικονομολόγος της τράπεζας Dekabank στη Φραγκφούρτη.

«Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ότι έχει επιτύχει πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμη να κάνει, και έχουμε υψηλή πολιτική αβεβαιότητα», πρόσθεσε ο οικονομολόγος.

«Η Ελλάδα δεν έχει μία εξαγωγική οικονομία ή τη δυναμική ανάπτυξη και τις ευέλικτες αγορές της Ιρλανδίας. Υπάρχουν πολλές διαφορές, αλλά μπορεί να δει κανείς ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και μπορεί να δει ότι μπορεί να έχει επιτυχία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα, από την Ιρλανδία έως την Ελλάδα», δήλωσε ο ο κ. Σόιερλε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024