Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρή Ισραηλινή σε νέα επίθεση με μαχαίρι στη Δυτική Όχθη

Νεκρή Ισραηλινή σε νέα επίθεση με μαχαίρι στη Δυτική Όχθη

Νεαρή Ισραηλινή έχασε τη ζωή της και δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, όταν ένας Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονταν σε στάση λεωφορείου στη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή, μετά τον τραυματισμό ισραηλινού στρατιώτη στο Τελ Αβίβ.

Νεαρή Ισραηλινή έχασε τη ζωή της και δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, όταν ένας Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονταν σε στάση λεωφορείου στη Δυτική Όχθη.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή, μετά τον τραυματισμό ισραηλινού στρατιώτη στο Τελ Αβίβ.

Η 25χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην επίθεση που σημειώθηκε έξω από τον οικισμό Αλόν Σβουτ.

Ο άνδρας, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο, προσπάθησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του τα άτομα που βρίσκονταν στη στάση. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητό του και μαχαίρωσε τη γυναίκα και δύο άνδρες.

Η νεαρή Ισραηλινή υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της. Ένας δεύτερος Ισραηλινός τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και ένας τρίτος στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης δέχθηκε τα πυρά φρουρού ασφαλείας που βρισκόταν στο σημείο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι σε ισραηλινό στρατιώτη που βρισκόταν σε σταθμό τρένου στο Τελ Αβίβ.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης αυτής της επίθεσης -ένας 17χρονος Παλαιστίνιος- συνελήφθη.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση της βίας στην περιοχή. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Ισραηλινοί Άραβες και Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες σε αστυνομικά τμήματα στο Ισραήλ, όταν αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε νεαρό Άραβα που τους επιτέθηκε με μαχαίρι.

Στην αραβική πόλη Καφρ Κανά του Ισραήλ ξέσπασαν τη Δευτέρα νέες συγκρούσεις μεταξύ νεαρών Παλαιστίνιων και της αστυνομίας.

Η Καφρ Κανά είναι επίκεντρο των ταραχών που σημειώνονται στις πόλεις με μεγάλες αραβικές κοινότητες από το Σάββατο, όταν η ισραηλινή αστυνομία σκότωσε τον Χάιρ Χαμντάν, έναν Άραβα 22 ετών, ο οποίος φέρεται να αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Εικόνες βίντεο φαίνεται να θέτουν υπό αμφισβήτηση την εκδοχή της ισραηλινής αστυνομίας ότι ο νεαρός αποτελούσε απειλή. Αντίθετα, δείχνουν ότι σκοτώθηκε αφού δέχθηκε πολλές σφαίρες στην πλάτη.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς.

Στις 23 Οκτωβρίου ένας Παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητό του επάνω σε πεζούς σε στάση τραμ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σκοτώνοντας ένα βρέφος και μία τουρίστρια. Την περασμένη Τετάρτη, άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν σε αντίστοιχη επίθεση.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου έχει υποσχεθεί σκληρή απάντηση στη βία.

Μάλιστα, ο Νετανιάχου κάλεσε τους Άραβες που διαμαρτύρονται να φύγουν από τη χώρα και να αναζητήσουν καταφύγιο στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

«Σε όλους όσοι διαδηλώνουν και καταγγέλλουν το Ισραήλ και εκφράζουν την υποστήριξή τους προς ένα παλαιστινιακό κράτος μπορώ μόνο να πω ένα απλό πράγμα: μπορείτε να μετακομίσετε εκεί, στην Παλαιστινιακή Αρχή ή τη Γάζα» είπε ο Νετανιάχου.

«Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι το κράτος του Ισραήλ δεν θα εγείρει εμπόδια στον δρόμο σας», πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024