Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 6 Νοεμβρίου ξεκινά το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων

Στις 6 Νοεμβρίου ξεκινά το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εργασίες του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελέγχου Λοιμώξεων, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων (Ε.Ε.Ε.Λ.), με κεντρικό θέμα «Έλεγχος Λοιμώξεων - Ασφάλεια Ασθενών: Γεφυρώνοντας το Χάσμα».

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εργασίες του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελέγχου Λοιμώξεων, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων (Ε.Ε.Ε.Λ.), με κεντρικό θέμα «Έλεγχος Λοιμώξεων – Ασφάλεια Ασθενών: Γεφυρώνοντας το Χάσμα».

Στο επίκεντρο των εργασιών, που θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, θα βρεθεί το νέο πλαίσιο που διαμορφώνει σχετική υπουργική απόφαση για τον έλεγχο και την πρόληψη των λοιμώξεων, στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.

Πιο αναλυτικά, χειρουργοί και νοσηλευτές θα ασχοληθούν με τις σύγχρονες απόψεις για την πρόληψη των λοιμώξεων του χειρουργικού πεδίου σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, τα θέματα της αποστείρωσης και τις δυσκολίες της χειρουργικής προφύλαξης με αντιβιοτικά. Επιπλέον, θα αναλυθούν οι μηχανισμοί πρόληψης των σημαντικότερων και συχνότερων νοσοκομειακών λοιμώξεων που προκαλούνται από παρεμβατικούς χειρισμούς, όπως από την τοποθέτηση διαφόρων αγγειακών καθετήρων σε νοσηλευόμενους ασθενείς και, ιδιαίτερα, σε ασθενείς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Οι εκπρόσωποι της χώρας μας στο ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων θα αναλύσουν τα προβλήματα και τις τεχνικές αντιμετώπισης των λοιμώξεων από μικρόβια ανθεκτικά σχεδόν σε όλα τα γνωστά αντιβιοτικά. Παράλληλα, θα αναλυθούν οι νεότερες εργαστηριακές τεχνικές, τόσο στη διάγνωση μικροβιακών νόσων, όσο και στο μηχανισμό ανάπτυξης μικροβιακής αντοχής, ενώ διακεκριμένοι λοιμωξιολόγοι θα αναπτύξουν θέματα με διεθνές ενδιαφέρον σχετικά με τη θεραπεία λοιμώξεων από πολυανθεκτικά βακτήρια και τη διαχείριση των αντιβιοτικών στο νοσοκομειακό χώρο.

Ειδικοί επιστήμονες από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., από μεγάλα νοσοκομεία της χώρας και εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσουν και θα εξηγήσουν τις θετικές αλλαγές που φέρνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο στη διαχείριση και στην εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τόσο στα στρογγυλά τραπέζια, όσο και από προσκεκλημένους διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού στο θέμα της Υγιεινής των Χεριών και στην προσπάθεια που καταβάλλεται διεθνώς να αυξηθεί η συμμόρφωση των επαγγελματιών υγείας στην εφαρμογή της. Η Ε.Ε.Ε.Λ. έχει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την προώθηση της Υγιεινής των Χεριών, μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου επαγγελματιών υγείας που θα προωθούν ενεργά την εφαρμογή της.

Η Ε.Ε.Ε.Λ. έχει προγραμματίσει τη δημιουργία δικτύου υγιεινής των χεριών για την ασφάλεια των ασθενών. Η Υγιεινή των Χεριών αποτελεί διεθνώς το βασικότερο μέτρο πρόληψης της διασποράς των νοσοκομειακών μικροοργανισμών. Με τη δημιουργία αυτού του δικτύου η Ε.Ε.Ε.Λ. επιδιώκει την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και την ενεργοποίησή τους ως φορείς του παραπάνω μηνύματος στον εργασιακό τους χώρο.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

health.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024