Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς Ευάγγελο Ζαχαρή τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα, ή μη, των καταγγελιών κρατουμένων για τις «άθλιες» συνθήκες κράτησής τους.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς Ευάγγελο Ζαχαρή τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα, ή μη, των καταγγελιών κρατουμένων για τις «άθλιες» συνθήκες κράτησής τους.
Εν τω μεταξύ, το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» επισκέφθηκαν την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης και νοσηλείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι δύο υπουργοί ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο ιατρό του νοσοκομείου ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και ότι, ανεξαρτήτως κόστους, χορηγούνται κανονικά οι φαρμακευτικές αγωγές σε όλους τους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων των οροθετικών.
Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη μετάδοση ασθενειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου το 2011 νοσηλεύονταν 45 ασθενείς-κρατούμενοι. Σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων έχει ανέλθει στους 212, εκ των οποίων οι 121 είναι οροθετικοί.
Σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης μετέφερε το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, ενώ αναφερόμενος στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των κρατουμένων τόνισε ότι «κατά τις προσεχείς ημέρες θα έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα πτέρυγα, όπου θα μεταφερθούν οι οροθετικοί κρατούμενοι, κάτι το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.