Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Σε 24 πανλιμενική απεργία προχωρούν οι λιμενεργάτες σήμερα, Πέμπτη αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, στις οποίες -όπως τονίζει η ΟΜΥΛΕ- κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ επιμένουν «παρά τις καθολικές αντιδράσεις των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων» και μάλιστα χρησιμοποιώντας «μεθόδους πολιτικά απαράδεκτες και έξω από κάθε νομιμότητα».

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι λιμενεργάτες σήμερα, Πέμπτη, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, στις οποίες -όπως τονίζει η ΟΜΥΛΕ- κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ επιμένουν «παρά τις καθολικές αντιδράσεις των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων» και μάλιστα χρησιμοποιώντας «μεθόδους πολιτικά απαράδεκτες και έξω από κάθε νομιμότητα».
Ειδικότερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανλιμενική απεργία και παράλληλα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών (πλατεία Συντάγματος).
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΜΥΛΕ «εδώ και πλέον του ενός χρόνου η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούν να ξεπουλήσουν τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, βγάζοντας στο σφυρί την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου, μετατρέποντας έτσι τα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά μονοπώλια».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μας, τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας και τις μεγάλες πανλιμενικές πορείες σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη δίνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ασυμβίβαστης και ανυποχώρητης στάσης μας. Όλα αυτά συνθέτουν έναν αγώνα που σε καμία περίπτωση δεν είναι συντεχνιακός. Απεναντίας είναι ένας αγώνας που αναδεικνύει τον σημαντικό και μοναδικό ρόλο των Λιμανιών στις ζωτικής σημασίας λιμενικές δραστηριότητες που παρέχουν για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, όπως ο Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024