Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρεία σύσκεψη στον Πειραιά για τις πλημμύρες

Ευρεία σύσκεψη στον Πειραιά για τις πλημμύρες

Τη διαβεβαίωση ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει μία ολοκληρωμένη μελέτη για αντιπλημμυρική προστασία για όλους τους δήμους του Πειραιά, με χρηματοδότηση της περιφέρειας, έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ.Γαβρίλης, έπειτα από ευρεία σύσκεψη για την αποτίμηση των προβλημάτων, που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Τη διαβεβαίωση ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει μία ολοκληρωμένη μελέτη για αντιπλημμυρική προστασία για όλους τους δήμους του Πειραιά, με χρηματοδότηση της περιφέρειας, έδωσε την Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, έπειτα από ευρεία σύσκεψη για την αποτίμηση των προβλημάτων, που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ο Γ. Γαβρίλης είπε, επίσης, ότι θα ζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ να γίνει άμεσα έλεγχος της κατάστασης των υφιστάμενων αγωγών, με προτεραιότητα στην Παλαιά Κοκκινιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και Υποδομών Βασιλική Λάσκαρη, οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ιωάννης Σούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος ως εκπρόσωπος του δημάρχου, Αναστάσιος Κεφεριάν, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωπος του ΟΛΠ.

Οι δήμαρχοι τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συνολική αντιπλημμυρική μελέτη -με ταυτόχρονη αξιολόγηση των δυνατοτήτων των βασικών αγωγών της περιοχής- στον Κηφισό και κάτω από την οδό Θηβών, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να ασκηθεί συντονισμένη πίεση προς την κυβέρνηση, για να δοθούν αποζημιώσεις εγκαίρως και να περιληφθούν ιδιωτικοί και κοινόχρηστοι χώροι σε αυτές.

Μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες, είπε ότι δεν είναι θέμα καθαρισμού των φρεατίων αλλά ευρύτερων αντιπλημμυρικών έργων σε διαδημοτικό επίπεδο.

«Οφείλουμε όλοι οι δήμοι να συνεργαστούμε με την περιφέρεια, να μελετήσουμε γιατί δημιουργούνται προβλήματα και να προχωρήσουμε με ευρεία σύνθεση σε αντιπλημμυρικά έργα. Δυστυχώς, αν το προσεχές διάστημα συμβούν ίδια σε ένταση καιρικά φαινόμενα, θα έχουμε παρόμοιες καταστάσεις» τόνισε ο κ. Μώραλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024